Dichtbij huis genoeg te beleven!

Roerige tijden vragen om nieuwe inzichten

Terwijl het roofvisseizoen als een nachtkaars uitgaat, en de wereld in volledige paniekmodus is geschoten, is het voor mij de komende tijd een gedwongen vakantie. En hoe lang die gaat duren weet niemand inmiddels meer zeker..

Normaal gesproken had ik deze tijd onder meer gevuld met een buitenlandse vakantie, maar dat is onder de huidige omstandigheden natuurlijk geen optie. We blijven dus lekker in eigen land, wat ook geen straf is natuurlijk. Daarnaast zouden we komende week de start maken met de opbouw van de nieuwe boot, maar aangezien de Britse koper van de huidige boot de komende drie weken het land niet uitkan om deze op te komen halen, is ook dat onzeker. Het zijn uitdagende tijden, en we hebben er maar mee te dealen. Wat dat betreft komt de gesloten tijd voor het eerst in mijn carrière wél goed uit. We hadden immers al reserves opgebouwd om deze twee maanden door te komen.

Het is immers niet eens de vraag óf de economie compleet in elkaar gaat storten, maar vooral voor hoe lang. Overheden laten nu, in tegenstelling tot in 2008 wél daadkracht zien, waarbij maar eens ten overvloede blijkt dat geld niets meer is dan cijfertjes op een computer.. En wellicht draagt dat besef bij aan een sneller herstel dan we nu voor mogelijk houden. De tijd zal het leren..

SWOT

Inmiddels heb ik zelf ook wel mijn SWOT-analyse voor de komende periode gemaakt. In elk geval voor zover dat mogelijk is, want deze situatie heeft niemand eerder ooit meegemaakt natuurlijk.

Mijn vermoeden is dat het straks wat minder voor de hand gaat liggen om de halve wereld over te vliegen, en dat er een herwaardering van vakantie in eigen land gaat plaatsvinden. Daarop hadden we vóór de coronacrisis al geanticipeerd met alle investeringen en samenwerkingen van de afgelopen tijd. We kennen immers allemaal nog het kortstondige modewoord “vliegschaamte”, uit wat nu een ver verleden lijkt.

Daarnaast heb ik behoorlijk geïnvesteerd in tevreden gasten. Ondanks dat we op gidsdagen nog nooit geblankt hebben, heb ik toch een aantal keer de gasten gratis laten terugkomen wanneer de vangsten karig waren. En dat werd gewaardeerd. Die gasten zijn nu ambassadeurs geworden, en die investering gaat zich met een beetje mazzel na deze pandemie uitbetalen.

De vrijgekomen tijd binnen het seizoen hebben we intussen besteed aan het schieten van heel wat videomateriaal (iets wat ik voorheen een beetje verwaarloosde), en we hebben dus heel wat snoeiharde  live aanbeten op video staan, waar ik jullie in de gesloten tijd lekker mee ga maken!

Verder geef ik me vanaf nu sowieso twee maanden over aan wat het leven brengt, en ga ik ondertussen aan het werk om hier sterker uit te komen. Buiten alle bedreigingen die ons allemaal nu overrompelen zie ik nog steeds kansen, dus we gaan ervoor!

 

Goed weekend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.