Waarom Visgids Biesbosch?

Wij zijn beslist niet de goedkoopste aanbieder van gidsdiensten in Nationaal Park de Biesbosch. Sterker nog: Er zijn heel veel goedkopere aanbieders. Een snelle zoektocht op Google laat zien dat je al voor zo’n 150€ terecht kan. Als een lage prijs voor jou doorslaggevend is, zoek dan gerust verder. Kwaliteit kost nu eenmaal geld, en wij garanderen kwaliteit. Want aan kwaliteit doen wij geen concessies! Je stapt op op de ultieme visboot, voorzien van de modernste technologie. Jouw gids is letterlijk geobsedeerd door roofvissen, en zal altijd tot het gaatje gaan om het maximale resultaat uit de visdag te halen. En daarbij kijken we niet op de klok. Een gidsdag is een flinke investering, maar volgens ons moet een gidsdag ook waarde opleveren. Je moet met nieuwe kennis aan het eind van de dag van boord stappen, zodat je ook in je eigen visserij een stap omhoog maakt. Dat is de meerwaarde van Visgids Biesbosch.

 

Hoe ziet een gidsdag eruit bij Visgids Biesbosch

We schudden elkaar om 0800H de hand bij de jachthaven in Werkendam. De boot ligt binnen seconden in het water, waarop we uitvaren naar de stekken. Materiaal hebben we voor je aan boord. Van topmerk Quantum, dus je vist met het beste van het beste. Wil je met eigen materiaal vissen, dan is dat geen probleem. Uiteraard checken we het materiaal wel even goed. Je wilt immers niet de vis van je leven verspelen door lijnbreuk.

Op de gidsdag leggen we zo’n 60 kilometer varend af. Het gebied is immens groot, en de vis kan overal zijn. We zoeken tot we ze hebben gevonden. Wij geven 100% vangstgarantie, dus vis vangen ga je sowieso. En anders kom je kosteloos terug. Er kan immers altijd een dag tussen zitten dat niks werkt. Het blijven immers wilde dieren.

 

Wat moet ik aantrekken?

In principe moet je je iets warmer kleden dan aan wal. Op het water is het altijd wat frisser. Wij hebben voor elke gast uitstekende warmtepakken en regenpakken beschikbaar. Deze kun je kosteloos gebruiken indien gewenst. Wil je liever zelf je kleding kiezen? Ga dan uit van het bekende “laagjessysteem”. Beter meerdere lagen dan één dikke. Zo ben je flexibel wanneer de temperatuur schommelt. Vergeet vooral je benen niet met zonnebrand in te smeren als je besluit een korte broek aan te trekken! Aan boord is er geen schaduw, dus verbranding ligt altijd op de loer. Ook zonnebrandcrème hebben we kosteloos beschikbaar aan boord, evenals muggenspray.

 

Waarom moet ik alles vooruit betalen?

In het verleden hebben we meerdere situaties gehad waarbij gasten niet kwamen opdagen op de gidsdag. Verslapen, vergeten of andere excuses. Dan sta je daar met je boot in oorlogsopstelling, heb je de dag vrijgepland en sta je te popelen om een topdag te verzorgen. En dan is de gast de afspraak vergeten.. Het is gebleken dat gasten iets gedisciplineerder zijn wanneer ze al betaald hebben. Wij willen dus graag van tevoren betaald worden. En daarop maken we geen uitzondering. Lekker duidelijk voor iedereen.

 

Wat moet ik meenemen voor een gidsdag?

In principe alleen een goed humeur en een vispas. Heb je geen vispas? Laat dat dan even weten, dan regelen wij voor een meerprijs van €10 een dagvergunning voor je. Het kopen van een vispas is aan te raden als je vaker in Nederland gaat vissen. Dan ben je voor 35€ helemaal klaar om een jaar in Nederland te vissen (en dat wil je na afloop van de gidsdag!). Warmte- en regenkleding hebben wij voor je, evenals eersteklas materialen. Neem ook wat eten en drinken voor jezelf mee. Wil je dit ook uitbesteden? Dan kunnen wij via onze partner van der Valk Tiel ook een uitstekend lunchpakket verzorgen. Dit kost 15€ per persoon.

 

Wat kost een gidsdag?

Een gidsdag kost je 399€ inclusief 9% BTW als particulier. Dit is de bootprijs, dus die kun je delen als je met meerdere personen komt. Voor het zakelijke arrangement (inclusief vergunningen en lunchpakketten) rekenen we €499 inclusief 9% BTW. Dit arrangement is volledig aftrekbaar volgens de Wet Werkkostenregeling. Gebruik materieel en kunstaas is bij de prijs inbegrepen. Wij berekenen geen verspeeld kunstaas. Verspelen kan nu eenmaal gebeuren wanneer je op het scherpst van de snede vist.

 

Mag er aan boord worden gerookt

Roken aan boord is geen enkel probleem. Ik steek zelf ook graag een sigaartje op op zijn tijd. Het gebruik van alcohol is ook geen probleem, maar wel binnen de marge van veiligheid. We varen met hoge snelheid op groot water, dus safety first. Nuchter geniet je sowieso meer van je gidsdag. Met gezond verstand komen we een eind.

 

Mag ik vis meenemen?

Wij zijn een warm pleitbezorger van catch and release vissen. Maar volgens de vergunning mag je twee maatse snoekbaarzen of baarzen meenemen voor eigen consumptie. Dat mag dus bij ons aan boord ook. Naast de wettelijke minimummaat hanteren wij als onderneming ook een maximummaat: Snoekbaars boven de 70 centimeter en baars boven de 40 centimeter gaan levend terug. Deze vissen zijn extreem waardevol voor de productie van nageslacht, en dienen door ons met uiterste zorg behandeld te worden.

 

Met hoeveel personen kunnen we komen?

Aan boord is ruim plaats voor drie gasten. Wil je echt de diepte in, met uitleg over technieken en focus op de echte kanjers? Dan adviseren we om met maximaal twee personen te komen. Ook grotere groepen kunnen we ontvangen via ons UFX-alternatief. Hiermee kunnen we groepen tot maximaal 15 personen ontvangen.

 

Ik ben een beginnende en/of onervaren visser. Kan ik dan mee?

Ja juist dan! Onze missie is om jou reuzenstappen in jouw visserij te laten maken, en daarvoor gaan we heel ver! Wij nemen alle tijd om jou de winnende vistechnieken te leren, zodat jij na afloop van de gidsdag ook vist als een pro! Na afloop van de gidsdag heb je geleerd hoe te werpen met een baitcaster, heb je geleerd hoe je de juiste structuren op je fishfinder en waterkaart herkent, en weet je alles van lijnvoering, aanbieding van diverse soorten kunstaas en stekherkenning. En als je achteraf vragen hebt, ben je altijd welkom om die met ons te bespreken. Wij investeren graag in vaste gasten, dus niks is te gek!

 

Kan ik bij jullie ook een visboot huren?

Wij leggen zelf de focus op het gidsen, dus huurboten vallen niet binnen ons portfolio. We werken echter uitstekend samen met Bootverhuur De Biesbosch In in Drimmelen. Hier kun je uitstekende visboten huren, uitgerust met Lowrance fishfinders, hengelsteunen en Honda motoren. Een absolute aanrader voor een langere visvakantie!

 

Kunnen jullie ook mijn verblijf regelen?

Jazeker! Wij werken samen met Hotel Trusten in Willemstad, Hotel de Brabantse Biesbosch in Werkendam (tegenover de trailerhelling!) en Postiljon Hotel Dordrecht. Tegen een kleine vergoeding voor het regelwerk verzorgen wij jouw verblijf van A tot Z.

 

Welke vissen kunnen we verwachten?

In principe vissen we op de “grote drie”, namelijk baars, snoekbaars en snoek. Het Benedenrivierengebied zit echter vol verrassingen, dus je kunt ook roofblei (relatief vaak) en meerval (zo af en toe) aan boord verwachten. Ook wordt er met enige regelmaat een dwaalgast als zalm, zeeforel, bot, harder en zeebaars gevangen bij ons aan boord. Sta nergens van te kijken, want alles kan hier. We hebben zelfs al zeehonden bij de boot gehad!

Boek Visgids Biesbosch nu!