Kennisbanken

Wat voor vis zit er in de Biesbosch?

Soorten vis in de Biesbosch In de Biesbosch komen alle bestaande vissoorten van Nederland voor. Denk aan bijvoorbeeld karper, brasem, blankvoorn, ruisvoorn, winde en aal. Maar voor ons gaat het natuurlijk om de aanwezige roofvis. In de Biesbosch kun je…

Lees meer

Roofvis

De definitie van roofvis is redelijk eenvoudig, namelijk vissoorten die zich voeden met andere vissen of dierlijk voedsel. In casu maakt dit dus van vrijwel elke vis een roofvis, maar toch maken we onderscheid in soorten die dat wel of niet structureel doen, en daar dus fysiek ook op geëvolueerd zijn. Denk aan het ontwikkelen van tanden en schutkleuren.
Lees meer

Baars – Perca Fluviatalis L.

De baars is een veelvoorkomende en zeer herkenbare roofvis. Door zijn opvallende zwarte dwarsstrepen en knalrode vinnen is deze vis een prachtige verschijning. De baars is een typische scholenvis, en waar je er één vindt, vind je er meerdere.
Lees meer

Snoekbaars – Stizostedion Lucioperca L.

De snoekbaars is de grootste baarsachtige (Perciformes) in Nederland, en kan een lengte van zo’n 1.20 meter bereiken. In de praktijk wordt een vis van 90 centimeter al als zeer groot beschouwd onder sportvissers, en exemplaren boven de meter zijn al zeer zeldzaam.
Lees meer

Verticalen

Verticalen is zoals de naam al suggereert het verticaal (of diagonaal bij een varende boot) presenteren bij de bodem van de shad op een loodkop. Het gewicht van de gekozen loodkop hangt af van snelheid, stroming en diepte.
Lees meer

Kunstaas

Kunstaas is een verzamelnaam voor alle niet-natuurlijke aassoorten voor roofvis. Met kunstaas wordt getracht een zich voortbewegende prooi te imiteren, en daarmee is het een zeer effectief aas.
Lees meer

Livescope

Ons Garmin LiveScope systeem aan boord biedt de gasten een unieke ervaring: Op het scherm is de vis onder water in realtime 3D-beelden te zien, en kunnen we ook inschatten wat de soort en het formaat van de vis is.
Lees meer

Trollen

Trollen is het slepend achter de boot aanbieden van kunstaas, waarbij het tempo van de boot leidend is. Het aanbieden van het kunstaas kan direct achter de boot, of door middel van een zogenaamd planerboard zijwaarts van de boot.
Lees meer

Visboot

De boot is voor ons als onderneming natuurlijk veruit het waardevolste asset, en de basis van onze dienst. In ons geval hebben we gekozen voor een in Nederland gefabriceerde Orka Blackfish 500 Competition, maar er zijn ook veel (Aluminium) Amerikaanse modellen en merken op de markt, zoals Lund, Alumacraft, Tracker en anderen.
Lees meer

Hengels

Over hengels zijn al heel wat boeken volgeschreven, en niet zonder reden! Ook wat hengels betreft staat de tijd niet stil, en de slappe glasvezelhengels uit onze jeugd zijn inmiddels vervangen door snaarstrakke en ultralichte koolstofvezel exemplaren.
Lees meer

Pelagic

Pelagic vissen is ons specialisme, en is een bijzonder spannende manier van vissen! Het is eigenlijk verticalen, maar dan op half water. Deze visserij is met name gericht op grote snoekbaars, maar er wordt op deze manier ook vaak meerval en snoek gevangen. Vaak betreft het (zeer) grote snoekbaarzen die op half water verblijven, wat dit een zeer gerichte visserij op grote roofvis maakt.
Lees meer

Snoek – Esox Lucius L.

De snoek is de op één na grootste vissoort in dit land, en kan een lengte van een kleine anderhalve meter bereiken (NL record is 138,5 centimeter). Deze vis houdt zich graag op tussen de waterplanten, waarbij deze vooral een voorkeur voor fonteinkruid heeft.
Lees meer

Meerval

De meerval is onze grootste inheemse vissoort, en kan een lengte van zo’n drie meter bereiken. Deze gigant is tevens een felle rover die vooral s’nachts jaagt op vis en andere prooidieren. De laatste jaren is een kleine groep sportvissers zich in deze soort gaan specialiseren, met prachtige resultaten als gevolg. Inmiddels zijn er al heel wat 2 meter+ vissen aan boord gekomen, waarvan ook één bij ons aan boord.
Lees meer

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger