Baars – Perca Fluviatalis L.

De baars is een veelvoorkomende en zeer herkenbare roofvis. Door zijn opvallende zwarte dwarsstrepen en knalrode vinnen is deze vis een prachtige verschijning. De baars is een typische scholenvis, en waar je er één vindt, vind je er meerdere. De baars is net als alle baarsachtigen gek op structuur, en lijkt een voorkeur voor steenstort te hebben als verblijfplaats. Tussen deze stenen vindt de baars zijn prooi, bestaande uit kleine kreeftjes en kleine prooivis. Ook is de baars een kannibaal, die graag kleinere soortgenoten eet. Als zichtjager geeft de baars de voorkeur aan helder water. De maximale grootte is een ruime halve meter, waarbij een exemplaar boven de 50 centimeter als zeer groot wordt gezien.

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger

DutchEnglishGerman