Baars2020-07-10T18:46:01+00:00

Baars – Perca Fluviatalis L.

De baars is een veelvoorkomende en zeer herkenbare roofvis. Door zijn opvallende zwarte dwarsstrepen en knalrode vinnen is deze vis een prachtige verschijning. De baars is een typische scholenvis, en waar je er één vindt, vind je er meerdere. De baars is net als alle baarsachtigen gek op structuur, en lijkt een voorkeur voor steenstort te hebben als verblijfplaats. Tussen deze stenen vindt de baars zijn prooi, bestaande uit kleine kreeftjes en kleine prooivis. Ook is de baars een kannibaal, die graag kleinere soortgenoten eet. Als zichtjager geeft de baars de voorkeur aan helder water. De maximale grootte is een ruime halve meter, waarbij een exemplaar boven de 50 centimeter als zeer groot wordt gezien.

Terug naar de kennisbank

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews