Kunstaas

Kunstaas is een verzamelnaam voor alle niet-natuurlijke aassoorten voor roofvis. Met kunstaas wordt getracht een zich voortbewegende prooi te imiteren, en daarmee is het een zeer effectief aas. Tijdens het binnenvissen vertoont kunstaas door de vormgeving een bepaalde actie die de roofvis aantrekt en tot aanbijten verleidt, zoals rondtollen, een zwemmende beweging of een “kwispelende ” staart. Het kan zowel werpend, verticaal als op half water worden aangeboden. Tevens is er ook soms sprake van een combinatie van kunstaas en natuurlijk aas. Denk maar aan de teaser die voor het meerval vissen gebruikt wordt.

We kunnen kunstaas grofweg in de volgende categorieën opdelen:

  • Softbaits, zoals shads en bepaalde swimbaits
  • Hardbaits zoals crankbaits en pluggen
  • Blades, zoals spinners en lepels

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger

DutchEnglishGerman