Meerval2020-07-10T18:36:07+00:00

Meerval

De meerval is onze grootste inheemse vissoort, en kan een lengte van zo’n drie meter bereiken. Deze gigant is tevens een felle rover die vooral s’nachts jaagt op vis en andere prooidieren. De laatste jaren is een kleine groep sportvissers zich in deze soort gaan specialiseren, met prachtige resultaten als gevolg. Inmiddels zijn er al heel wat 2 meter+ vissen aan boord gekomen, waarvan ook één bij ons aan boord.

De visserij op meerval is een vorm van Pelagic vissen, waarbij een dode aasvis, een shad of een dot wormen op half water wordt aangeboden, en warbij met een zogenaamd “kwakhout” ploppende geluiden in het water wordt gemaakt om de van nature zeer nieuwsgierige meerval te lokken. Naast nieuwsgierig is de meerval ook een zeer intelligente vis, wat hem erg lastig te vangen maakt. De vis is erg wantrouwig ten opzichte van aangeboden aas, met veel weigeraars als gevolg. Dit is op de sonar goed waar te nemen.

Bekijk de video over het meerval vissen:

Terug naar de kennisbank

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews