Snoek2020-07-10T18:43:10+00:00

Snoek – Esox Lucius L.

De snoek is de op één na grootste vissoort in dit land, en kan een lengte van een kleine anderhalve meter bereiken (NL record is 138,5 centimeter). Deze vis houdt zich graag op tussen de waterplanten, waarbij deze vooral een voorkeur voor fonteinkruid heeft. Tussen deze planten ligt de snoek in een hinderlaag te wachten op passerende prooivis, die met een snel schot wordt overvallen. Naast vis foerageert de snoek op allerlei andere prooidieren, zoals ratten, eendenkuikens en ringslangen. Eigenlijk eet de vis alles wat in de bek past (en die is groot!). We vinden de snoek vaak op ondieper en helder water, of op de taluds naar dergelijke plateaus toe. De vis paait als eerste van alle vissoorten, zodat de jonge snoekjes al een voorsprong op hun prooivis hebben. Hierdoor kunnen de jongen zich voeden met het broed van vissoorten die na de snoek paaien.

Terug naar de kennisbank

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews