Snoek – Esox Lucius L.

De snoek is de op één na grootste vissoort in dit land, en kan een lengte van een kleine anderhalve meter bereiken (NL record is 138,5 centimeter). Deze vis houdt zich graag op tussen de waterplanten, waarbij deze vooral een voorkeur voor fonteinkruid heeft. Tussen deze planten ligt de snoek in een hinderlaag te wachten op passerende prooivis, die met een snel schot wordt overvallen. Naast vis foerageert de snoek op allerlei andere prooidieren, zoals ratten, eendenkuikens en ringslangen. Eigenlijk eet de vis alles wat in de bek past (en die is groot!). We vinden de snoek vaak op ondieper en helder water, of op de taluds naar dergelijke plateaus toe. De vis paait als eerste van alle vissoorten, zodat de jonge snoekjes al een voorsprong op hun prooivis hebben. Hierdoor kunnen de jongen zich voeden met het broed van vissoorten die na de snoek paaien.

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger