Snoekbaars – Stizostedion Lucioperca L.

De snoekbaars is de grootste baarsachtige (Perciformes) in Nederland, en kan een lengte van zo’n 1.20 meter bereiken. In de praktijk wordt een vis van 90 centimeter al als zeer groot beschouwd onder sportvissers, en exemplaren boven de meter zijn al zeer zeldzaam. De snoekbaars is een vis die van troebel en diep water houdt, waarbij de vis graag structuur opzoekt, zoals steile taluds, bulten en kuilen. De vis is lichtschuw, door de aangepaste ogen (“glasogen”) om in troebel water en duisternis te kunnen zien. De vis is een typische nachtjager, maar kan zeker ook goed overdag worden gevangen. Tijdens de paai maakt het mannetje een nest (kuiltje in de bodem) op ondieper water, waarin het vrouwtje kuit schiet. Na de bevruchting door het mannetje bewaakt deze dan nog weken fanatiek het nest, waarbij hij alles aanvalt wat in de buurt komt. Snoekbaars voedt zich met wat kleinere prooien dan snoek, zoals blankvoorn en spiering.

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger

DutchEnglishGerman