Home/Kennisbank/Verticalen
Verticalen2020-07-10T18:33:38+00:00

Verticalen

Verticalen is zoals de naam al suggereert het verticaal (of diagonaal bij een varende boot) presenteren bij de bodem van de shad op een loodkop. Het gewicht van de gekozen loodkop hangt af van snelheid, stroming en diepte. Het belangrijkste aspect van deze visserij is het goed houden van bodemcontact met het kunstaas. Met name de snoekbaars is met deze visserij de doelvis. Deze visserij vergt een goed gevoel voor aanbeten, want deze kunnen soms erg subtiel zijn. Op andere momenten zijn de aanbeten juist weer zeer hard, wat zich kenmerkt door harde dreunen op de hengeltop. Het verticalen wordt met zeer lichte en strakke hengels gedaan, aangezien je er de hele dag mee in de hand zit.

Bekijk de video over het verticalen:

Terug naar de kennisbank

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews