Vissoorten

Roofvis

De definitie van roofvis is redelijk eenvoudig, namelijk vissoorten die zich voeden met andere vissen of dierlijk voedsel. In casu maakt dit dus van vrijwel elke vis een roofvis, maar toch maken we onderscheid in soorten die dat wel of niet structureel doen, en daar dus fysiek ook op geëvolueerd zijn. Denk aan het ontwikkelen van tanden en schutkleuren.
Lees meer

Baars – Perca Fluviatalis L.

De baars is een veelvoorkomende en zeer herkenbare roofvis. Door zijn opvallende zwarte dwarsstrepen en knalrode vinnen is deze vis een prachtige verschijning. De baars is een typische scholenvis, en waar je er één vindt, vind je er meerdere.
Lees meer

Snoekbaars – Stizostedion Lucioperca L.

De snoekbaars is de grootste baarsachtige (Perciformes) in Nederland, en kan een lengte van zo’n 1.20 meter bereiken. In de praktijk wordt een vis van 90 centimeter al als zeer groot beschouwd onder sportvissers, en exemplaren boven de meter zijn al zeer zeldzaam.
Lees meer

Snoek – Esox Lucius L.

De snoek is de op één na grootste vissoort in dit land, en kan een lengte van een kleine anderhalve meter bereiken (NL record is 138,5 centimeter). Deze vis houdt zich graag op tussen de waterplanten, waarbij deze vooral een voorkeur voor fonteinkruid heeft.
Lees meer

Meerval

De meerval is onze grootste inheemse vissoort, en kan een lengte van zo’n drie meter bereiken. Deze gigant is tevens een felle rover die vooral s’nachts jaagt op vis en andere prooidieren. De laatste jaren is een kleine groep sportvissers zich in deze soort gaan specialiseren, met prachtige resultaten als gevolg. Inmiddels zijn er al heel wat 2 meter+ vissen aan boord gekomen, waarvan ook één bij ons aan boord.
Lees meer

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger

DutchEnglishGerman