fbpx
Menu


Sportvissen op roofvis

 

Beet!

Het sportvissen op roofvis is al jarenlang onze core business! We weten de roofvis dan ook prima te vinden in het gebied, in welk seizoen dan ook. De bekende visgids Johan Struwe neemt uw mensen snel en veilig mee naar de beste stekken, en zorgt ervoor dat elke gast het vangen van een echte Nederlandse roofvis zal ervaren.

In het gebied vissen wij op de “Grand Slam” in het roofvissen: Snoek, snoekbaars en baars. Ook is er kans op het vangen van roofblei en meerval. Op een dag kunnen, met een beetje geluk soms zelfs alle soorten voorbijkomen! Het vissen doen we met kunstaas, vanaf onze snelle en luxe visboot. De boot is een -Amerikaanse- Lund Fury van 5 meter lengte, aangedreven door een sterke en betrouwbare Mercury 60 PK buitenboordmotor. 

Met dezelfde boot verzorgen we ook de vaartochten door Nationaal Park de Biesbosch. Door de geringe diepgang van deze boot kunnen we hiermee tot in de kleinste kreekjes diep in het gebied komen. Een jungletocht in eigen land! Aan boord is ruim plaats voor twee gasten plus de gids. Uiteraard kunnen we bij grotere gezelschappen meerdere boten inzetten. Onze partners en hun materieel voldoen aan onze hoogste kwaliteitseisen.

Aan boord zijn uiteraard alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen, zoals een brandblusser, self-inflating reddingsvesten, een professionele verbandtrommel en een GPS-systeem. De gids beschikt over een vaarbewijs, een VCA-certificaat en een EHBO-diploma. Kortom, u bent altijd in veilige en capabele handen.

Om de boot zo goed mogelijk op de stek te kunnen positioneren is deze uitgerust met een hagelnieuwe Minn Kota fronttroller (elektrische boegmotor) voorzien van het welbekende I-Pilot systeem. Dit systeem werkt op GPS, en zorgt ervoor dat de boot elektrisch geankerd kan worden, of zelfstandig met een bepaalde, vooraf geprogrammeerde snelheid over een te kiezen route vaart. Hierdoor kunnen we ons volledig op het vissen richten, en is de bootpositionering geheel geautomatiseerd.

De boot is voorzien van twee sonarsystemen. In de punt bevindt zich een Lowrance HDS 7 fishfinder, met cartografie van Navionics. U kunt als gast zo zelf zien hoe de stek er onder water en op de kaart uitziet. De gids beschikt over een Garmin EchoMap SV92 fishfinder/kaartplotter, voorzien van Side Imaging, uitgebreide mogelijkheden voor cartografie en ClearV├╝ downscantechnologie. Daarnaast is dit systeem voorzien van de GLS10 LiveScope-module; de grootste gamechanger in de roofvisserij ooit! Door deze technologie ziet u de vissen letterlijk live uw aas aanvallen!

 

Onze snelle en comfortabele boot

 

Onze roofvissen

In Nationaal Park de Biesbosch en de omliggende wateren de Amer, Merwede, Hollandsch Diep en Haringvliet bevindt zich een prachtig bestand aan roofvis. Nergens in Nederland bereikt de roofvis een dergelijk groot formaat als hier! Voor onze visserij concentreren we ons op de volgende soorten:

Snoek

Een onvervalste metersnoek!

De snoek spreekt menig sportvisser tot de verbeelding! Deze grote rover, met zijn 700 scherpe tanden voedt zich met andere vissen, jonge watervogels en verder alles wat in zijn bek past. We treffen hem vaak aan op de ondiepere delen van het water, waar hij tussen de waterplanten in een hinderlaag ligt te wachten op een voorbij zwemmende prooi. De snoek kan een lengte tot ruim 1.30 meter bereiken, en exemplaren van boven de meter worden in het gebied relatief vaak gevangen.

Snoekbaars

De stekels fier omhoog, de snoekbaars!

Oorspronkelijk afkomstig vanaf de Balkan, maar alweer decennialang een graag geziene verschijning onder sportvissers: de snoekbaars. Een krachtige vis van het diepere water, die zich vaak in scholen ophoudt. De grotere exemplaren leiden vaak een wat meer solitair bestaan, maar heb je ze eenmaal gevonden, dan kan het soms flink los gaan met de vangsten! Wij komen ze jaarrond op verschillende dieptes tegen, en vissen dan met verticaal of werpend gevist kunstaas. De snoekbaars kan een lengte van rond de meter bereiken.

Baars

Kleiner, maar zeker niet minder!

Iets kleiner qua formaat, maar zeker geen mindere sportvis! De baars is een gedrongen, stevige vis die zich vaak laat kenmerken door zijn opvallende zwarte strepen, zijn gestekelde rugvin en zijn soms felrode vinnen. De baars deelt zijn habitat met de snoek, en vormt dan ook een prooi voor de snoek. Baars kan fanatiek jagen op al het aas dat ergens in de waterkolom wordt aangeboden. Soms vangen we ze dicht bij de bodem, dan weer tot in het oppervlak. De baars houdt zich vaak in grotere scholen op, en bereikt een lengte van zo’n halve meter.

Roofbei

Alweer enige decennia geleden waagde de roofblei de lange tocht door het Main-Donaukanaal naar onze wateren. Oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Europa voelt de roofblei zich hier echter prima thuis! Deze soort kenmerkt zich door een torpedovormige lichaamsbouw en een grote, tandeloze bek. De aanbeten van roofblei zijn vaak keihard, en vinden vaak hoog in het wateroppervlak plaats voor de ultieme visuele ervaring! In Nederland bereikt de roofblei een lengte tot ruim 80 centimeter. In Oost-Europa worden lengtes van meer dan een meter bereikt.

Europese Meerval

Onze grootste krachtpatser!

Na jarenlang een bestaan in de marge te hebben geleid in Nederland, gaat het met de soort gelukkig weer crescendo! In tegenstelling tot wat velen denken, is de meerval een inheemse, Nederlandse vis. Al duizenden jaren zwemt deze soort op onze grote rivieren, en de laatste tijd heeft er dermate veel nieuwe aanwas plaatsgevonden, dat we de meerval vaak tegenkomen! Wanneer dat gebeurt moeten we letterlijk alle zeilen bijzetten, want dit is veruit de sterkste sportvis van Nederland! En met een lengte tot voorbij de twee meter ook veruit de grootste. De meerval houdt zich overdag vaak op diepere plekken op, en jaagt s’nachts in de ondiepe oeverzones. 

Home

Boek nu!