Volop variatie

Biesbosch en Benedenrivieren

Dit is de locatie voor mijn Biesbosch XL-arrangement, en met een oppervlakte van 40000 hectare een immens visgebied! Naast het Nationaal Park de Biesbosch, behoren ook de omliggende wateren Amer, Nieuwe Merwede en Hollands Diep tot mijn werkgebied, wat dit arrangement zeer afwisselend maakt. Vissen we op het ene moment in een groen labyrint, zitten we een uur later op een onafzienbare plas water of een hard stromende rivier. Het kan hier allemaal!

Door de uitgestrektheid van het gebied leggen we tientallen kilometers af op een dag, en hebben we kans om letterlijk alle roofvissoorten te vangen op een gidsdag. Snoek, snoekbaars, baars, meerval en roofblei komen hier met regelmaat aan boord, en ook hebben we al verrassende bijvangsten gehad: Bot, zeebaars, zeeforel en harder hebben hier ook al de binnenkant van de boot mogen zien. Het visgebied heeft immers tegenwoordig weer een grotendeels open verbinding met de Noordzee, waardoor het water enigszins brak is.

Naast een geweldig viswater is dit gebied ook een droom voor de rechtgeaarde natuurliefhebber! Je staat hier met regelmaat oog-in-oog met de imposante zeearend, visarend, bever, hert, ree en het schitterende ijsvogeltje. De getijden zorgen voor een grote dynamiek in het gebied, zodat geen visdag hetzelfde is. Juist hierom is mijn werkgebied zo geschikt voor meerdaagse arrangementen; we kunnen letterlijk honderden stekken bevissen!

Je kiest voor dit arrangement wanneer je op zoek bent naar een zeer afwisselende visserij, want in dit gebied trekken we de complete trukendoos open om vis te vangen! Werpend vissen, trollen, pelagic, verticalen, fireball of dropshot: Het kan hier allemaal. En dus doen we het ook! Met het geavanceerde Garmin LiveScope sonarsysteem is het vinden van vis zo gebeurd, en zie je soms de vis zelfs aanbijten op het scherm!

De Biesbosch is ook een perfecte locatie om met je jonge kinderen te komen vissen. Ik zorg dan dat er zoveel mogelijk vis wordt gevangen, groot en klein.

Voor dit arrangement verzamelen we om 0800H bij Jachthaven van Oversteeg aan de Spieringsluis 5 in Werkendam.

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger