Hoe werkt het?

Hoe ziet een gidsdag bij Visgids Biesbosch eruit?

Vissen op de allergrootste roofvissen van Europa? Dan ben je hier op het juiste adres! Met mijn tot de tanden gewapende Orka Blackfish visboot met 100 PK Yamaha buitenboordmotor, hightech GPS-gestuurde elektromotor en het wereldberoemde Garmin Livescope sonarsysteem aan boord ga ik samen met jou op jacht naar onder meer de illustere meerval; onze grootste Europese zoetwatervis. Deze vinden we niet alleen in de Biesbosch, maar ook in de rest van ons rivierengebied van oost naar west. En ik weet precies waar ze zitten door het jaar heen. Verder vis ik ook op snoek, snoekbaars en baars, waarvan er inmiddels ook recordformaten aan boord van de Orka zijn gekomen. Maar hoe ziet zo’n visdag er nou precies uit?

We varen in no-time naar de voor dat jaargetijde beste stekken. Doordat de boot een topsnelheid van ruim zestig kilometer per uur haalt, verliezen we weinig kostbare tijd aan het varen. Eenmaal op de stekken aangekomen voorzie ik je van de juiste materialen, en leg ik je precies uit hoe je moet vissen. In tegenstelling tot veel collega’s vis ik zelf niet mee. Ik concentreer me op de optimale positionering van de boot en het observeren en adviseren van de gast, zodat de kans op een mooie vangst zo groot mogelijk is. Uiteraard zal ik elke vistechniek indien nodig demonstreren. Voor het Biesbosch XL-arrangement is viservaring niet per sé nodig. Het Pelagic Rivermonsters-arrangement is met name bedoeld voor meer ervaren vissers die kennis willen maken met het pelagisch vissen op meerval en XL-snoekbaars.

Slecht weer bestaat niet. Slechte kleding wel. Voor mijn gasten heb ik kosteloos uitstekende regenpakken en warmtepakken (maat XL) beschikbaar. Hierin heb je geen enkele last van een buitje of lagere temperaturen. Want juist de koude maanden zijn vaak de beste vismaanden! Alleen bij windkracht boven 5 Beaufort (Biesbosch XL) of boven 3 Beaufort (Pelagic Rivermonsters) verzetten we de gidsdag.

Wat kost een gidsdag bij Visgids Biesbosch?

Het tarief voor een Pelagic Rivermonsters-gidsdag is vanaf 400€ voor 1-2 personen op doordeweekse dagen, en 450€ voor weekendboekingen. Na je boeking hebben we daags voor de gidsdag contact over tijd en plaats waar we afspreken.

Het tarief voor een Biesbosch XL-gidsdag is vanaf 425€ voor 1-2 personen op doordeweekse dagen, en voor een derde persoon reken ik 100€ meerprijs. Voor weekendboekingen reken ik een toeslag van 50€ op beide arrangementen. Dit is de bootprijs, dus niet de prijs per persoon. De betaling dient in zijn geheel voorafgaand aan de gidsdag te worden voldaan. De boeking is pas definitief na ontvangst van de volledige betaling via de betalingslink die je bij een boeking ontvangt. Na de boeking ontvang je een bevestiging met alle benodigde informatie voor de dag per omgaande in de mail.

Waarom Visgids Biesbosch?

Ik ben beslist niet de goedkoopste aanbieder van gidsdiensten in de Biesbosch (en in Nederland). Sterker nog: Er zijn heel veel goedkopere aanbieders. Een snelle zoektocht op Google laat zien dat je elders al voor zo’n 250€ terecht kan. Als service stuur ik je desgevraagd graag de contactgegevens van deze goedkope aanbieders toe, want dan zijn wij toch geen goede match. Als een lage prijs voor jou doorslaggevend is, zoek dan gerust verder. Kwaliteit kost nu eenmaal geld, en ik garandeer kwaliteit. Want aan kwaliteit doe ik geen concessies. Bekijk onze Google reviews maar. Je stapt op op de ultieme visboot, voorzien van de modernste technologie. Jouw gids is letterlijk geobsedeerd door roofvissen, en zal altijd tot het gaatje gaan om het maximale resultaat uit de visdag te halen. En daarbij kijk ik niet op de klok. Om die kwaliteit te kunnen blijven bieden neem ik jaarlijks deel aan de Predatortour; het Europees Kampioenschap Roofvissen, en spendeer ik bijna elk vrij uurtje op het water, op zoek naar nieuwe maagdelijke visstekken die nog niet zijn platgevist door de massa. Een gidsdag is een flinke investering, maar volgens mij moet een gidsdag ook waarde opleveren. Je moet met nieuwe kennis, of in elk geval een unieke ervaring aan het eind van de dag van boord stappen, zodat je ook in je eigen visserij een stap omhoog maakt. Dat is de meerwaarde van Visgids Biesbosch.

Hoe kan ik boeken?

Doordat ik de meeste dagen van de week met mijn gasten op het water zit, en ik mijn avonden toch graag voor mezelf heb, heb ik mijn boekingssysteem laten automatiseren. Zo kun je snel en gemakkelijk je datum reserveren. Ik besef dat dit een stukje persoonlijk contact kost, maar dat halen we aan boord beslist wel in!

Let op: Ik neem ALLEEN boekingen aan via de agenda. Dus niet via mail, telefoon, FB Messenger, Whatsapp etc.

Daarnaast raad ik aan om, wanneer je een bepaalde datum in je hoofd hebt, minstens een maand van tevoren te boeken. Het is momenteel namelijk erg druk met aanvragen. Na je boeking ontvang je een bevestiging met de locatie en extra informatie in de mail. Hierin staat alles wat je moet weten voor de dag.

Wanneer je één of meerdere dagvergunningen nodig hebt, kun je dit in de boekingsagenda aangeven. Ik heb deze blanco in de auto liggen, waarna we deze ter plekke invullen. Een dagvergunning kost 10€ per persoon. Wil je vaker komen, of zelf het vissen meer gaan oppakken (en dat wil je na onze gidsdag!), dan adviseer ik om gewoon meteen een Vispas aan te schaffen. Dan kun je een jaar lang overal vissen. Dit kost zo’n 35€, en kan geheel online op www.vispas.nl

Moet ik eigen materiaal meenemen?

Als je met eigen materialen wilt vissen is dat uiteraard prima. Bij aanvang van de dag kijk ik het dan wel even na op geschiktheid, want je wilt natuurlijk niet de vis van je leven verspelen door ondeugdelijk materiaal!

Wil je het nog makkelijker? Gebruik dan gewoon mijn uitstekende gastenhengels! Deze heb ik vrij beschikbaar voor je aan boord, zowel sets voor de meerval, snoekbaars en baars als voor de snoek. Tevens heb ik een uitgebreid assortiment vangend kunstaas aan boord dat naar wens mag worden gebruikt. Verspeel je per ongeluk een stuk kunstaas? Dan hoef je dat niet te vergoeden. Verspelen gebeurt nu eenmaal als je op het scherpst van de snede vist. Zowel hengels en molens/reels als de volledige kunstaascollectie worden elk seizoen vervangen voor gloednieuwe, dus je vist altijd met de beste materialen van topmerken.

Is een gidsdag veilig?

Ondanks dat we ons met enorme snelheid over het water verplaatsen van stek naar stek, staat veiligheid altijd voorop! Voor mijn gasten heb ik self-inflating reddingsvesten aan boord, die eenmaal aangetrokken geen enkele invloed op je bewegingsvrijheid hebben. Het dragen hiervan is niet verplicht, maar wel aan te raden bij ruwe weersomstandigheden. Better safe than sorry. Voor de winterperiode heb ik warmte/drijfpakken kosteloos beschikbaar. Deze pakken houden je niet alleen warm tijdens het vissen, maar fungeren ook als reddingsvest en beschermen je tegen onderkoeling mocht je onverhoopt te water raken.

De boot (Orka Blackfish 500 Competition) waar we mee uitvaren is uniek door zijn enorme stabiliteit bij zowel hoge als lage snelheid, en biedt met zijn hoge gangboord en ruime werpdekken een veilig en superstabiel platform. De zeer betrouwbare 100 PK Yamaha buitenboordmotor wordt twee maal per jaar geheel nagezien en onderhouden, en brengt ons veilig naar elke uithoek van het gebied. En zou deze motor toch uitvallen, kunnen we altijd nog op de elektromotor terug naar de haven varen. De Lithium-Ion accu’s van BatteryLabs krijgen we op een dag niet leeg.

Jouw gids beschikt over Vaarbewijs 1 en 2, een EHBO-diploma en VCA. Daarnaast ken ik het gebied als mijn broekzak, en heb ik korte lijnen met KNRM en Kustwacht. Het risico is op het water altijd groter dan aan wal, maar ik doe er alles aan om maximale veiligheid te garanderen!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger