Hoe werkt het?

Hoe ziet een gidsdag bij Visgids Biesbosch eruit?

We schudden elkaar de hand om 0800H op de afgesproken locatie. De boot staat al helemaal gereed om te water te gaan, dus we zijn snel op de stekken. Alle materialen zijn al voor je aan boord, dus je hoeft zelf alleen een Vispas en wat te eten en drinken mee te nemen. Heb je geen Vispas? Dan kan ik tegen meerprijs dagvergunningen verzorgen. Geen zin om s’ochtends broodjes te smeren? Via mijn partner van der Valk Tiel kan ik tegen meerprijs prima lunchpakketten verzorgen.

We varen in no-time naar de voor dat jaargetijde beste stekken. Doordat de boot een topsnelheid van ruim zestig kilometer per uur haalt, verliezen we weinig kostbare tijd aan het varen. Eenmaal op de stekken aangekomen voorzie ik je van de juiste materialen, en leg ik je precies uit hoe je moet vissen. Bij een boeking van 1-2 personen vis ik zelf ook mee, zodat ik snel kan bepalen of er actieve vis op de stek zit, en de hengel aan de gast kan overdragen wanneer ik een grote vis heb gehaakt. Bij een boeking met drie personen vis ik niet mee. Hiervoor ontbreekt de ruimte aan boord.

Slecht weer bestaat niet. Slechte kleding wel. Voor mijn gasten heb ik kosteloos uitstekende regenpakken en warmtepakken beschikbaar. Hierin heb je geen enkele last van een buitje of lagere temperaturen. Want juist de koude maanden zijn vaak de beste vismaanden! Alleen bij windkracht boven 5 Beaufort en/of zeer dichte mist verzetten we de gidsdag.

Wat kost een gidsdag bij Visgids Biesbosch?

Het tarief voor een gidsdag is vanaf 425€ voor 1-2 personen op doordeweekse dagen, en voor een derde persoon reken ik 100€ meerprijs. Voor weekendboekingen reken ik een toeslag van 50€ op beide arrangementen. Dit is de bootprijs, dus niet de prijs per persoon. De betaling dient in zijn geheel voorafgaand aan de gidsdag te worden voldaan. De boeking is pas definitief na ontvangst van de volledige betaling via de betalingslink die je bij een boeking ontvangt. Na de boeking ontvang je een bevestiging met alle benodigde informatie voor de dag per omgaande in de mail.

Waarom Visgids Biesbosch?

Ik ben beslist niet de goedkoopste aanbieder van gidsdiensten in de Biesbosch (en in Nederland). Sterker nog: Er zijn heel veel goedkopere aanbieders. Een snelle zoektocht op Google laat zien dat je elders al voor zo’n 150€ terecht kan. Als service stuur ik je desgevraagd graag de contactgegevens van deze goedkope aanbieders toe, want dan zijn wij toch geen goede match. Als een lage prijs voor jou doorslaggevend is, zoek dan gerust verder. Kwaliteit kost nu eenmaal geld, en ik garandeer kwaliteit. Want aan kwaliteit doe ik geen concessies. Bekijk onze Google reviews maar. Je stapt op op de ultieme visboot, voorzien van de modernste technologie. Jouw gids is letterlijk geobsedeerd door roofvissen, en zal altijd tot het gaatje gaan om het maximale resultaat uit de visdag te halen. En daarbij kijk ik niet op de klok. Een gidsdag is een flinke investering, maar volgens mij moet een gidsdag ook waarde opleveren. Je moet met nieuwe kennis aan het eind van de dag van boord stappen, zodat je ook in je eigen visserij een stap omhoog maakt. Dat is de meerwaarde van Visgids Biesbosch. En niet alleen in de Biesbosch. Ook op de Randmeren (Gooimeer en Eemmeer) kan ik  jou een topdag bezorgen.

Hoe kan ik boeken?

Doordat ik de meeste dagen van de week met mijn gasten op het water zit, en ik mijn avonden toch graag voor mezelf heb, heb ik mijn boekingssysteem laten automatiseren. Zo kun je snel en gemakkelijk je datum reserveren. Ik besef dat dit een stukje persoonlijk contact kost, maar dat halen we aan boord beslist wel in!

Let op: Ik neem ALLEEN boekingen aan via de agenda. Dus niet via mail, telefoon, FB Messenger, Whatsapp etc.

Daarnaast raad ik aan om, wanneer je een bepaalde datum in je hoofd hebt, minstens een maand van tevoren te boeken. Het is momenteel namelijk erg druk met aanvragen. Na je boeking ontvang je een bevestiging met de locatie en extra informatie in de mail. Hierin staat alles wat je moet weten voor de dag.

Wanneer je één of meerdere dagvergunningen nodig hebt, kun je dit in de boekingsagenda aangeven. Ik heb deze blanco in de auto liggen, waarna we deze ter plekke invullen. Een dagvergunning kost 10€ per persoon. Wil je vaker komen, of zelf het vissen meer gaan oppakken (en dat wil je na onze gidsdag!), dan adviseer ik om gewoon meteen een vispas aan te schaffen. Dan kun je een jaar lang overal vissen. Dit kost zo’n 35€, en kan geheel online op www.vispas.nl

Moet ik eigen materiaal meenemen?

Als je met eigen materialen wilt vissen is dat uiteraard prima. Bij aanvang van de dag kijk ik het dan wel even na op geschiktheid, want je wilt natuurlijk niet de vis van je leven verspelen door ondeugdelijk materiaal!

Wil je het nog makkelijker? Gebruik dan gewoon mijn uitstekende gastenhengels! Door de goede samenwerking met Quantum/Van Pelt hengelsport beschik ik altijd over het nieuwste en beste materiaal van topmerk Quantum, zowel voor de snoekbaars en baars als voor de snoek. Tevens heb ik een uitgebreid assortiment vangend kunstaas aan boord dat vrij mag worden gebruikt. Verspeel je per ongeluk een stuk kunstaas? Dan hoef je dat niet te vergoeden. Verspelen gebeurt nu eenmaal als je op het scherpst van de snede vist.

Ik ben eens met Visgids X mee geweest, en toen hebben we niks gevangen, maar moesten we tóch betalen..

Hoe mooi mijn werkgebied ook is, en hoe modern mijn materialen ook zijn: Uiteindelijk gaat het de gast maar om één ding, namelijk vis vangen. En ondanks het feit dat we de vis helaas nooit kunnen dwingen om aan te bijten, hoe graag we dat ook zouden willen, geef ik toch 100% vangstgarantie voor mijn beide arrangementen. Wordt er die dag geen vis gevangen op de boot? Dan komen de gasten gratis terug in het laagseizoen (Oktober-Maart). Zwart op wit.

De vangstgarantie is uiteraard geen “grote-visgarantie”. Er komen regelmatig recordvissen aan boord, maar dat is nu eenmaal niet te garanderen. Uiteindelijk heeft de natuur altijd het laatste woord..

Is een gidsdag veilig?

Ondanks dat we ons met enorme snelheid over het water verplaatsen van stek naar stek, staat veiligheid altijd voorop! Voor mijn gasten heb ik self-inflating reddingsvesten aan boord, die eenmaal aangetrokken geen enkele invloed op je bewegingsvrijheid hebben. Het dragen hiervan is niet verplicht, maar wel aan te raden bij ruwe weersomstandigheden. Better safe than sorry. Voor de winterperiode heb ik warmte/drijfpakken kosteloos beschikbaar. Deze pakken houden je niet alleen warm tijdens het vissen, maar fungeren ook als reddingsvest en beschermen je tegen onderkoeling mocht je te water raken.

De boot (Orka Blackfish 500 Competition) waar we mee uitvaren is uniek door zijn enorme stabiliteit bij zowel hoge als lage snelheid, en biedt met zijn hoge gangboord en ruime werpdekken een veilig en superstabiel platform. De zeer betrouwbare 100 PK Yamaha buitenboordmotor wordt twee maal per jaar geheel nagezien en onderhouden, en brengt ons veilig naar elke uithoek van het gebied. En zou deze motor toch uitvallen, kunnen we altijd nog op de elektromotor terug naar de haven varen. De Lithium-Ion accu’s van BatteryLabs krijgen we op een dag niet leeg.

Jouw gids beschikt over Vaarbewijs 1 en 2, een EHBO-diploma en VCA. Daarnaast ken ik het gebied als mijn broekzak, en heb ik korte lijnen met KNRM en Kustwacht. Het risico is op het water altijd groter dan aan wal, maar ik doe er alles aan om maximale veiligheid te garanderen!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger

DutchEnglishGerman