We gaan weer lekker gooien

Het was een vervelende winter

Afgelopen woensdagochtend zat ik thuis achter de laptop om alle zaken voor onze aankomen Denemarken reis te regelen, en toen ik naar buiten keek zag ik hoe het weer ineens opknapte, en de wind helemaal wegviel. In het begin kon ik de neiging om de tuin uit te rennen en het water op te gaan nog onderdrukken, maar dat duurde niet lang.. Met de slechte weersvoorspellingen van de dagen erna in het achterhoofd besloot ik toch de boot achter de bus te hangen, en met piepende bandjes naar een rivierplas bij mij in de buurt te rijden om. pelagisch achter de dikke vissen aan te gaan. Dus zo rond het middaguur klapte ik op de stek de Livescope uit, en ging ik op zoek naar grote signalen op half water. Al snel kon ik een flinke meerval in mijn schermen vangen, en de shad aan een 120-grams loodkop precies boven zijn kop presenteren. Ineens kwam de vis omhoog, en versmolten de signalen van de vis en de shad met elkaar. Altijd een moment dat je hart in je keel klopt! Na een seconde of twintig zakte de vis echter af, mij teleurgesteld achterlatend. Het was gelijk ook de enige serieuze vis die ik in die paar uurtjes ben tegengekomen.

Ik kan niets anders concluderen dat de wintervisserij waar ik normaal elk jaar zo naar uitkijk dit jaar gewoon enorm teleurstellend is geweest. De rivierpassen bevatten dit jaar veel minder vis dan eerdere jaren, en ik vermoed dat de voortdurende hoogwatergolven van deze winter daar de oorzaak van zijn geweest. Het kan zijn dat dit een eenmalige samenloop van omstandigheden is geweest, en dat alles volgende winter weer anders is, maar dat zullen we dan pas weten. Deze winter hebben dagen met topvangsten zich afgewisseld met dagen dat we amper een beet konden forceren, en helaas waren die laatste veruit in de meerderheid. Gelukkig gaan we nu al duidelijk het voorjaar in qua visserij, en daar heb ik hogere verwachtingen van eerlijk gezegd. Vorig jaar begon dat (ondanks de kou toentertijd) al begin februari, en ook nu hebben we de eerste mooie vissen al op de voorjaarsstekken gevangen.

Lappen van baarzen op de ondieptes

Het is te hopen op een periode met lekker zonnige dagen de komende tijd, want dan wordt het weer de periode dat we dikke lappen van baarzen gaan vangen op de ondiepere plateaus hier in het gebied. Door het zonnetje warmen die snel op, en dat trekt zowel de aasvis als de rovers aan. Daarnaast zijn ook de snoeken nu op weg naar hun paaiplaatsen, die ook op het ondiepe liggen. En die lusten wel een hapje voordat ze tijdens de paai flink wat energie gaan verbruiken! Kortom, de focus gaat weer van de twee grote schermen in de cockpit af, en het werpend vissen gaat weer de hoofdmoot van de aankomende gidsdagen worden. Hoewel we natuurlijk de diepere stekken nog niet overslaan. Chatterbaits, spinnerbaits en andere herrieschoppers zullen de aankomende periode tot aan de seizoenssluiting weer vaak aan de speld komen te hangen, en weer hartverzakkende aanbeten vlakbij de boot gaan opleveren!

Ga jij de aankomende anderhalve maand tot aan de sluiting mee om dit te ervaren? Boek dan hier jouw gidsdag in de agenda!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger