Avernakø Adventure!

Ga je mee op avontuur?

Voelt de gesloten tijd in april en mei voor jou ook aan als een eeuwigheid, en wil je die mooi in tweeën hakken met een onvergetelijke trip? Eens een compleet andere visserij ervaren dan het gewone? Wadend in azuurblauw en kristalhelder water werpend of met de vliegenhengel vissen op de meest illustere rover van Europa; de zeeforel? De zilveren pijl van de Deense kustwateren, die menig vissershart sneller doet kloppen, en de slip van je werpmolen van plezier doet gillen is nu bereikbaarder dan ooit! Want op vrijdag 12 april tot en met dinsdag 16 april organiseert Visgids Biesbosch in samenwerking met Destination Fyn en Landhotel Avernakø een unieke zeeforelworkshop op dit vrijwel onbewoonde en ongerepte eiland! Een werkelijk schitterende bestemming, waar je eens in je leven móet zijn geweest! Let op: Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers!

Hoe ziet deze workshop eruit?

Op vrijdag 12 april rijden we (op eigen gelegenheid) naar het Deense Faaborg, waar we met de ferry in een halfuurtje naar het eiland Avernakø varen (retour bij de prijs inbegrepen). Eenmaal aangekomen in het knusse Landhotel betrekken we onze tweepersoonskamers, waar we ook de benodigde vergunning à €15 kunnen aanschaffen. Na een stevig ontbijt is zaterdag dan de eerste visdag, waarbij je wordt begeleid door gidsen die ter plaatse goed bekend zijn met de visserij (waaronder ikzelf). Op de zaterdag- en zondagavond vinden er in het Landhotel leerzame workshops plaats over de visserij ter plaatse, zoals het spinvissen, vliegvissen en bombardavissen. Deze workshops worden aangeboden door Havørred Fyn, de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitstekende beheer van het lokale zeeforelbestand. Deze organisatie kweekt jaarlijks 400000 smolts (jonge zeeforelletjes) en zet deze uit in de Deense kustwateren. Tevens is bij de mensen van deze organisatie enorm veel kennis over de lokale visserij aanwezig. Bij de prijs is ontbijt, een lunchpakket en diner in het landhotel bij de prijs inbegrepen. De prijs voor deze unieke experience is slechts €475,- p.p. all-in (maximaal 12 deelnemers). Na een paar prachtige visdagen nemen we dan op dinsdagochtend 16 april weer de ferry terug naar het vasteland en rijden we na het aanmeren weer op eigen gelegenheid huiswaarts, terugkijkend op een schitterend visavontuur!

Wat heb je nodig?

Allereerst natuurlijk je paspoort. Ondanks dat Denemarken een Schengenland is, kunnen er op de ferry altijd paspoortcontroles plaatsvinden. Neem sowieso ook goede regenkleding mee, want het klimaat op Avernakø is vergelijkbaar met dat van Nederland. Voor de visserij neem je een waadpak mee, liefst met vilten zolen in verband met de gladde keien waarover we soms overheen moeten lopen. Als hengel volstaat een spinhengel van 270-300 centimeter met een werpvermogen van zo’n 35 gram, voorzien van een 2000-serie werpmolen, opgespoeld met 12/00 gevlochten lijn. Als voorslag gebruiken we een meter of twee 25/00fluorocarbon, en we vissen met speciale werppilkers van onder meer ABU Sølv, Savage Gear en Hansen. Deze zijn overigens ook in het Landhotel te koop. Voor de vliegvissers volstaat een 9-10 ft. Aftma 7-8 vliegenhengel, liefst met schietkop of WF-lijn (drijvend of zinktip). Ook hieraan een leader van 25/00 fluorocarbon, en als vliegen kleine streamers of garnaalimitaties. Een klein schepnetje aan rolspeld of elastiek maakt de uitrusting helemaal af.

Voor meer informatie of boeken: Klik hier!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger