Volgas het jaar uit

De misere blijft..

Terwijl ik dit blog typ, aan het kookeiland in onze keuken thuis, giert de wind om het huis en bereikt de waterstand op de rivieren zijn hoogste punt. De afgelopen twee weken is het vissen al onmogelijk gemaakt hierdoor, en dat voelt als een eeuwigheid. Afgelopen tweede kerstdag werd het me even teveel, en samen met vismaat Joris zijn we vroeg in de ochtend een paar uurtjes uitgevaren op een watertje waar het nog wél mogelijk was. Het werd een vruchteloze sessie zonder een enkele aanbeet, hoewel er vis genoeg lag. De vis was apathisch en zwom maar wat rond zonder op ons kunstaas te reageren. Tegen het middaguur waaiden we alweer van het water af, dus de boot werd weer op de trailer gezet en opgeborgen voor de rest van het jaar.

Zoals de voorspellingen er nu uitzien krijgen we vanaf 3 januari te maken met minder wind, en laat dat nou net de eerste gidsdag zijn die weer in de agenda staat. Dat komt dus hopelijk goed uit. Ik zeg hopelijk, omdat we al eerder teleurgesteld zijn met aanvankelijk goede weersvoorspellingen die achteraf toch niet uitkwamen. We gaan het zien. Tegen die tijd zullen we nog steeds met hoog en troebel water te maken hebben, maar als het goed is zijn in elk geval de trailerhellingen weer bruikbaar dan. Op de waarschijnlijk zeer moeilijke visserij vinden we dan wel weer een antwoord.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het contrast dit seizoen tussen de zomer/vroege najaar en de late herfst/winter is wel enorm groot moet ik zeggen. Waar het in de eerste helft van het seizoen elke dag crescendo is gegaan, heeft de eerste van de inmiddels drie hoogwaterpieken alles op zijn kop gegooid. De watertemperatuur is weer enorm gestegen, dus de aasvisconcentraties die je in deze periode wilt aantreffen zijn er inmiddels niet meer. Alles is weer gaan rondzwemmen, dus het is de komende weken weer zoeken geblazen. Ik vraag me daadwerkelijk af of we de vroeger zo succesvolle wintervisserij ooit nog zullen gaan beleven met de kwakkelwinters van tegenwoordig. Vorig jaar was daar pas eind februari en zelfs begin maart sprake van, terwijl je dan juist zou verwachten dat de vis naar de ondiepere paalplekken zou trekken in die tijd. Kortom: het wordt de laatste drie maanden van dit seizoen zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Gelukkig hebben we daarvoor de allerbeste apparatuur op de markt aan boord.

Rest me niets anders dan je een mooie jaarwisseling te wensen, en we zien elkaar weer in 2024!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger