De grote finale

Een mooi einde aan een gekke maand!

Al jarenlang staat de gesloten tijd bij mij synoniem aan verveling. Eindeloze dagen, voorbij kruipende weken en duimen draaien tot die bevrijdende laatste zaterdag in mei. Vaak heb ik (online) geklaagd over de onzinnigheid van twee volle maanden pauze, terwijl de vis voor die tijd al lang is afgepaaid tegenwoordig, maar dat levert zowel voor mezelf als voor mijn volgers alleen maar negativiteit op. We hebben de gesloten tijd dit jaar dus anders dan anders aangevlogen.

In april mocht ik regelmatig mijn kunsten vertonen als instructeur voor de theorie-op-de-boot dagen voor Vaarplezier, en dat was enorm leuk om te doen! Weliswaar op dezelfde boot en hetzelfde water als mijn gidsdagen, maar nu met een heel andere invulling. Dit blijven we dus met plezier doen.

Maar mei was een knettergekke maand! Vanuit Tiel vlogen Cindy en ik voor anderhalve week naar het zonnige Marmaris, en bij thuiskomst had ik nét genoeg tijd om de koffer in- en weer uit te pakken, de boot klaar te maken en de hengels op te tuigen voor weer een onvergetelijke trip naar Zweden met goede vrienden. De visserij was ditmaal taaier dan voorgaande jaren, maar we hebben toch weer een prachtig aantal beresterke snoeken tot 1.14 meter weten te vangen!

De apotheose

Het is nu vrijdag, en na een paar semi-rustdagen (er zijn momenteel bouwvakkers bij ons aan de slag, dus van rust komt niet zo veel..) zit ik, wanneer jullie dit lezen, in de auto naar Europarcs Dordrecht om daar de boot in de jachthaven te leggen en ons huisje te betrekken. Want het is weer tijd voor de absolute apotheose van deze knettergekke meimaand: De Predatortour!

Joris en ik mogen wederom de Nederlandse driekleur verdedigen in een ijzersterk deelnemersveld, en dat gelukkig weer in de “normale” periode begin juni. Nog nooit was de tijd om voor te vissen voor de wedstrijd zó kort als deze editie, en dat maakt het tot een absoluut open toernooi.

Een nieuw seizoen vol kansen

Waar we de vorige keer vanaf de start specifiek op de grote vissen hebben gejaagd, en we uiteindelijk door de baarzen het deksel op de neus kregen, is de strategie nu om zo snel mogelijk de kaart vol te vissen. Een strategie die zich ook beter leent voor de omstandigheden aan het einde van de gesloten tijd. Immers, alles ligt nu nog dwars door elkaar op de hotspots, dus het wordt een kwestie van “gewoon” de armen eraf gooien op de bewezen vroege-zomerstekken. Hopelijk is het geluk ons ditmaal iets beter gezind dan vorig jaar.

Maar uiteindelijk kijk ik nog het meeste uit naar weer een vol seizoen gidsen! Want waar het Hollands Diep en de andere delen van het Predatortour parcours na het toernooi wel even zijn platgevist, is de Biesbosch zelf verboden terrein voor de deelnemers. En laten juist daar nou absolute topstekken voor grote vis liggen in de vroege zomermaanden! In tegenstelling tot vorig jaar lijken de weergoden ons nu een stuk gunstiger gezind te zijn de komende weken. Niet te warm, niet te koud. Zonnetje, windje: Het lijkt geweldig visweer te gaan worden!

Dus heb jij zin om dit nieuwe seizoen op te stappen op een boot die van alle gemakken en technologie is voorzien, en wil je je door mij bovenop de grootste rovers laten zetten, met mijn vers opgedane kennis en ervaring in het grootste roofvistoernooi van Europa? Wacht dan niet langer en boek hier jouw onvergetelijke visdag!

Daar ga je geen spijt van krijgen!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger