Prachtige vooruitzichten!

Op naar weer een prachtig gidsseizoen!

Allereerst een excuus voor de afgelopen tijd niet zo aanwezige consistentie in het posten van mijn blogs.. Mijn MacBook heeft helaas de Predatortour niet overleefd, dus ik ben momenteel gebonden aan mijn iMac op de werkkamer. En daar ben ik nu eenmaal niet altijd; want wat was mei een bizarre maand!

Na een vakantie met mijn vrouw mocht ik daags erna meteen door naar Zweden, en kon ik bij terugkomst daarvan vrijwel meteen door naar de Predatortour. Het begon bijna op werken te lijken.. Ik ben dus een tijdje “on the road” geweest, en probeer nu ik weer thuis ben gewoon weer consequent op vrijdags mijn blog te posten.

Een bijzonder toernooi

Dit was in meerdere opzichten een bijzondere Predatortour. Ik wil het dan niet hebben over de controverse die is ontstaan over bepaalde deelnemers, want dat is wat mij betreft volledig aan de organisatie. Liever vier ik het feit dat we weer als vanouds met zijn allen live een “echte” Predatortour hebben kunnen vissen. Dus met de volle mep aan deelnemers, in juni. Zoals het hoort. Het was weer geweldig om mee te maken, en doordat ons plan -weliswaar minder snel dan gehoopt- goed uitpakte, en we dus alle soorten konden verschalken, zijn we er volgend jaar “gewoon” weer bij. Voor ons dus een succesvol toernooi, met ruimte voor verbetering volgend jaar.

Rauzen op de ondieptes

Inmiddels ben ik weer gestart met de gidsdagen, en vaste gasten Hans en Mario beten het spits af dit seizoen. Altijd gezellig om de gebroeders aan boord te hebben! Het was die dag echt dealen met de vervelende omstandigheden, want in de ochtend hadden we de dikste bewolking die ik ooit heb meegemaakt zonder dat er plensbuien uitkwamen. Hierdoor warmde het maar niet op, en moesten we de vis diep zoeken met de LiveScope.

Weliswaar vonden we die vis in enorme getale behoorlijk snel, maar nuffig haalde het ene na het andere exemplaar zijn neus op voor onze heerlijke shads. We kregen ze niet aan het bijten, waar ze slechts enkele dagen eerder nog vol overtuiging op ons kunstaas klapten. Gelukkig brak rond het middaguur ineens een zonnetje door, en dat was voor ons het startsein om de ondieptes op te zoeken. Het water warmde immers snel op, en dan moet je op de juiste plek zijn!

Roofblei

Naast enkele (verspeelde) grote baarzen, een mooie ondiepe snoekbaars en enkele snoeken leverde dat voor Mario ook diens eerste roofblei ooit op, en dat was ook gelijk een mooi exemplaar! Zo kwam het toch nog goed die dag.

Op moment van schrijven komt de regen met bakken uit de hemel, en dat is in meerdere opzichten jammer: Allereerst heb ik de gidsdag van vandaag moeten verschuiven, en nog veel vervelender: Er komt weer een bak water de Biesbosch in. En dat verstoort de visserij soms nogal, wanneer er ineens een halve meter hoger en een stuk kouder water het gebied instroomt..

Gelukkig staat er een behoorlijk zonnige week voor de deur, dus ik verwacht dat deze incidentele piek snel weer wordt weggebrand door een lekker zonnetje. Leuker voor mijn gasten, leuker voor mezelf en ook leuke voor de vangsten 😉

Wil jij ook lekker een dagje komen rauzen op het ondiepe, met snoek, snoekbaars, dikke baars, roofblei Ă©n misschien wel winde op de menukaart? Boek dan hier jouw zomerse gidsdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger