Tropische toestanden

Weertje!

De afgelopen week zat weer als vanouds vol met gidsdagen, en daar zijn we natuurlijk blij mee! Het is immers prima vertoeven op het water met dit weer, en we zijn lekker bijgekleurd in de tussentijd!

De weeromslag had de eerste dag wel een vervelend effect: Het was letterlijk bladstil op het water. Zelfs het immense Hollands Diep was in de vroege ochtend een spiegel, en dat zie je echt niet vaak! Dit had helaas ook een sterke invloed op de bijtlust van de vis. In de ochtenduren kregen we letterlijk geen stootje, zowel werpend als trollend..

Toen er heel even een minimaal briesje opstak, wat een klein kabbeltje op het water veroorzaakte, leverde dat gelijk vier aanbeten achter elkaar op, die helaas zowel door de gasten als door mij werden gemist. Het tekent de extreme terughoudendheid van de vis die dag. Toen de wind weer compleet wegviel, stokten ook de aanbeten meteen weer. We eindigden de dag dus met een blank, en de gasten komen op een ander moment kosteloos terug.

De omslag

De dag erop zag het er allemaal wat beter uit. Een lichte bries was al vanaf de ochtend aanwezig. Weliswaar uit het oosten, maar beter dan niets! Ook deze dag startte weer behoorlijk taai, met slechts een mooie baars als oogst. Ik besloot daarop de beschutting van de Biesbosch te verlaten, en volgas zochten we het grote water op.

Dat bleek een uitstekend idee, want binnen no time lag er een krachtpatser van een snoekbaars in het net! Deze werd gevolgd door een tweede, net iets minder groot exemplaar en wat gemiste aanbeten, waarna we besloten de stek even met rust te laten en later terug te keren.

De tweede stek leverde helaas geen enkele actie op, hoe hard we het ook probeerden. Terug naar stek nummer één dus! Terwijl ik net naar een passerende politieboot keek, hoorde ik ineens een harde plons en een gillende slip! De gast op het achterste werpdek stond met een extreem kromme hengel in zijn handen, en een vis nam met hoge snelheid lijn van de molen! Na een korte maar hevige dril gleed er een zeer zwaar gebouwde snoek in het schepnet, die na meting 1.08 meter op de kaart zette. Een prachtige vangst!

Op naar de zomer!

De komende dagen staan er hoge temperaturen op de rol, dus het zal vast niet continu van een leien dakje gaan tijdens de aankomende gidsdagen. Maar wanneer de wind het water nog in beroering weet te brengen, is er altijd kans op vis! En we zijn sowieso niet vies van een beetje uitdaging 😉

Heb jij zin om tijdens de aankomende zonnige dagen een mooie visdag op het beste viswater van Nederland te beleven? Er zijn nog enkele dagen in juni beschikbaar!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger