Stekelfeest

Zoeken en vinden

Het is tijdens die eerste weken van het seizoen altijd weer even je weg vinden op de gidsdagen. Stekken zoeken die goed lopen, experimenteren met technieken en dat natuurlijk voor alledrie de hoofdsoorten. Want zowel de snoek, snoekbaars als baars vergt vaak zijn eigen aanpak, hoewel snoeken en baarzen eigenlijk altijd wel in elkaars “vaarwater” zitten in deze periode.

Gelukkig konden we de opgedane kennis uit de Predatortour meenemen tijdens de gidsdagen, want een week lang hardcore roofvissen met een uitstekende visser als teamgenoot geeft altijd toepasbare inzichten! Alleen al daarom is jaarlijkse deelname voor mij een halszaak, naast dat een mooie uitslag natuurlijk ook goede reclame voor mijn dienst is.

Zoek de snoek

Eén van die inzichten die we in het toernooi opdeden, was dat de snoek het ons vissers momenteel best lastig maakt. Ze worden beslist gevangen, maar er is eigenlijk weinig patroon in te herkennen. Gewoon een kwestie van meters maken dus, en vooral niet met te grof kunstaas!

Want een andere prachtige soort doet het op dit moment namelijk ver boven verwachting, en levert op dit moment onvergetelijke vangsten op: De baars! Het seizoen is nog geen maand onderweg, en er hebben inmiddels al talloze grote tot zeer grote baarzen bij ons in het net gelegen! En daarnaast komen er tussendoor ook flinke snoeken aan boord, en zo nu en dan een flinke snoekbaars van het ondiepe (typisch voor deze periode).

Inmposant

Maar die baarzen.. Wat zijn dat toch een imposante strijders aan passend materiaal! Hard vechtend geven ze alles wat ze in zich hebben tijdens de dril, en zelfs de bij mijn gastenhengels keihard afgestelde slip laat zich regelmatig luidkeels horen, wanneer een baars van rond de halve meter onder de boot door wil duiken!

Het zijn daarnaast ook nog eens extreem fotogenieke vissen, met hun grijsgroene kleur, pikzwarte strepen en knalrode vinnen. Zwemmende kunstwerkjes, die één van de unique selling points van mijn werkgebied zijn: Nergens vang je ze groter dan hier in de delta! En ondanks dat het puur anekdotisch bewijs is, lijken de echte specimen ook steeds vaker hier aan boord te komen. Een kwestie van beter in het zoeken naar baars te zijn geworden, na het Predatortour-debacle van vorig jaar? Of zitten er gewoon steeds meer grote exemplaren in het gebied? Ik durf het niet te zeggen..

Wat ik wél weet is dat dit blijkbaar een uitmuntende periode is om onze gestekelde vrienden achter de schubben te zitten! Mooi zonnig weer (houden ze van), nog niet al te gekke watertemperaturen en we weten precies op welke stekken we voor ze moeten zijn. Het is keihard werken voor een aanbeet, maar de beloning is dan des te groter!

Ervaren? Boek dan hier jouw zonovergoten gidsdag met grote kans op de baars van je leven!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger