Dolle koeien

Heerlijk zonnetje

Ik kon letterlijk mijn ogen niet geloven afgelopen woensdagochtend! Na al die stormachtige regendagen van de afgelopen weken piepte het zonnetje al voorzichtig boven de horizon uit, en kwam exact uit wat de weersvoorspellers hadden beloofd: Een prachtige, zonnige dag.

Toevallig had Chris die dag het geluk om op de rol te staan voor een gidsdag, en als dolle koeien spoedden we ons dan ook de wei in, na al die weken binnenzitten! Over een rimpelloos watertje stuurde ik de Orka al slepend naar de eerste stekken, en tijdens dat korte stukje van zo’n 500 meter mochten we al twee snoeken aan boord verwelkomen. Helaas stak Chris tijdens het fotomomentje zijn vingers tussen de kieuwbogen van de vis, wat nogal een bloedbad aan boord opleverde. Au..

Maar dat mocht de pret niet drukken, want wat was het weer een genot om op het water te zijn! Ik word echt een beetje ongelukkig van al die dagen gedwongen aan wal..

Snoekbaars

Chris was met name erg geïnteresseerd in het vangen van zijn eerste snoekbaars ooit, en dat lukte in de ochtend voor de helft: Ik sloeg er eentje aan, Chris haalde hem binnen. Dat was in elk geval al iets. Helaas stokte de bijtlust daarna volledig, ondanks dat er op het scherm genoeg signalen bij de bodem te zien waren.

De focus ging dus even op de snoek, en dankzij de troebele soep, veroorzaakt door het hoogwater van de afgelopen week moesten we daar een behoorlijk stuk voor varen. Want ook stekken die normaal gesproken vrijwel altijd helder water bevatten, waren nu behoorlijk verkleurd. Toch wisten we uiteindelijk een stromingsluw stekje te vinden waar het water zo helder als jenever was, en vlogen de aasjes al snel door de lucht. En dat leverde actie op van tot aan de boot volgende snoeken, die helaas hun keutel op het laatste moment introkken.

Gelukkig bleef er uiteindelijk een schitterend gekleurd exemplaar hangen, waarop we de focus weer naar de snoekbaars konden verplaatsen. Snel zochten we de bekende signalen van de eerste stek weer op, maar alle worpen leverden een tijd geen stootje op. Toch stond Chris opeens met een kromme hengel in handen, en mocht hij alsnog zijn eerste, echt 100% zelf gevangen snoekbaars vasthouden. Waarmee weer een prachtige visdag tot een leuk einde kwam.

Mooie vooruitzichten

Helaas bracht de dag erop ons weer slecht weer volgens de voorspellingen, dus werd die gidsdag in goed overleg naar de zaterdag verplaatst. Achteraf gezien bleek het alleen in de middag een beetje te spoken, maar er was toch nog ruimte om uit te wijken. Kon ik mooi dit blogje typen 😉.

Ik word echter ontzettend blij van de langetermijnvoorspellingen! Als de voortekenen ons niet bedriegen zijn we voor een langere periode (rest van het seizoen) verzekerd van zonnig, rustig lenteweer. En dat hebben we ook wel verdiend na alle ontberingen van de afgelopen tijd..

Dat betekent dus maximaal tijd op het water. En niet alleen om te gidsen of om zelf te vissen, maar ook voor mijn nieuwe klusje: het verzorgen van Theorie Op de Boot dagen voor de cursisten Klein Vaarbewijs 1 bij opleidingsinstituut Vaarplezier. Een hele leuke nevenactiviteit waar ik heel veel zin in heb!

Dat betekent wel dat ik de komende periode minder gidsdagen ter beschikking zal hebben (want het is best druk met TOB-dagen!). Wil jij dus nog voor of net na de seizoenssluiting mee? Dan adviseer ik echt ruim van tevoren je gidsdag in te plannen in de online boekingsagenda.

We gaan in elk geval volle bak genieten van een écht voorjaar, in plaats van het ijskoude waterballet van vorig jaar! Zin in!

Welkom aan boord!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger