Klein is fijn

Een weekje experimenteren

Deze week hebben we even wat afwisseling in de activiteiten gehad, maar toch hebben we voldoende uren op het water mee kunnen pakken. Afgelopen vrijdag was het tijd om een dagje vrij te vissen met teammaatje Joris, en dus ging om 0415H het wekkertje om ruim op tijd bij trailerhelling de Banaan te kunnen zijn. Later vertrekken heeft meestal de consequentie dat je tussen Hardinxveld en Sliedrecht uren in de file staat, dus in het holst van de nacht je bed uit is geen overbodige luxe..

Vol enthousiasme kwamen we lekker op tijd aan bij de helling, want we zouden er wel even wat dikke snoeken uit gaan trekken vandaag. Immers, de metersnoeken vlogen ons de afgelopen weken om de oren tijdens de gidsdagen. De zware baitcasters werden opgetuigd met flinke spinnerbaits, en vol verwachting bestookten we meters en meters aan plateauranden en taluds. Lang verhaal kort: We mochten het met één ondermaats snoekje doen die dag, en we zagen nog een vis van zo’n negentig centimeter onverrichter zake achter het kunstaas aanzwemmen. Dat was het..

Match the hatch

Nu zal die dag sowieso niet in de boeken zijn gegaan als onvergetelijk, want ze waren gewoon allesbehalve los die dag. Het weer was na een aantal hete dagen behoorlijk omgeslagen, met een flinke temperatuurdaling en een behoorlijke puist wind. Toch denk ik dat we in ons enthousiasme de verkeerde aanpak hebben gekozen die dag..

Want op dit moment liggen de stekken letterlijk vol met speldaas. Visjes van zo’n 8-10 centimeter, en het zijn er letterlijk duizenden. Wat een contrast met onze veel grotere spinnerbaits, en wellicht hadden we dus meer actie gehad als we kunstaas hadden gebruikt wat die maat wat meer benaderde. Op moment van schrijven ben ik een dagje aan wal, maar er staat weer een mooie serie gidsdagen op de rol. Gidsdagen waarin ik weer zal terugvallen op de kleine chatterbaits die de afgelopen weken zoveel prachtige vangsten hebben opgeleverd.

Blijven observeren

Het toont maar weer eens aan hoe belangrijk het is om scherp op de omstandigheden te letten. Wat zwemt er rond aan prooivis? Hoe groot? En welke soort? Het kan net het verschil maken tussen een dagje blanken en toch enkele mooie vangsten bijschrijven. Want het is er de afgelopen jaren niet bepaald makkelijker op geworden om een visje te vangen. Nog nooit zag ik zoveel visboten op de benedenrivieren als het afgelopen jaar. Elke stek wordt dagelijks wel een paar keer afgevist, zelfs op doordeweekse dagen, dus de vis is des te argwanender geworden. Daarnaast zijn er ook steeds meer wedstrijden in het gebied. Velen klagen erover, ik vind het alleen maar geweldig dat “mijn” visgebied zo tot de verbeelding spreekt dat iedereen hier wil vissen!

Maar we zullen in de toekomst dus nog scherper moeten zijn in het bepalen van tactieken en strategieën. Want het gaat er gewoon niet makkelijker op worden. En daarin hoop ik voor mijn gasten de juiste meerwaarde te gaan bieden de komende tijd. Aan mijn inzet zal het in elk geval niet liggen!

Ook een dagje mee op pad met een gids die hier 24/7 mee bezig is? Boek dan hier jouw dag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger