Te land, ter zee en in de lucht

Hitteprotocol

Terwijl Nederland zucht onder flinke hitte, gingen de gidsdagen hier natuurlijk gewoon door. Om eerlijk te zijn krijg ik altijd een beetje de kriebels van vissers die al bij een watertemperatuur van zo’n twintig graden op Facebook lopen te tetteren dat je nú moet stoppen met snoekvissen. Sla ze dan überhaupt geen zes haakpunten in de bek, als je zo met de gezondheid van de snoek begaan bent. Maar ook voor mij zijn we nu wel een beetje over een kritiek punt heen wat de temperatuur (en dus het zuurstofgehalte) van het viswater betreft, en dus verleggen we de komende gidsdagen de aandacht naar doelsoorten die iets beter tegen de warmte kunnen.

Gelukkig zijn we hier op de Benedenrivieren bepaald niet afhankelijk van de snoek, en is dat slechts één van de soorten waarop we ons kunnen richten. Met een prachtig bestand aan baars, roofblei, winde en natuurlijk snoekbaars hebben we ruim voldoende alternatieven. Zo ving mijn jonge gast Levi laatst bijvoorbeeld een schitterende winde x roofblei-hybride aan licht materiaal, en die dril gaat ie van zijn leven niet meer vergeten!

Speeltjes

Aangezien ik qua varend materieel wel even ben uitgeïnvesteerd voorlopig, heb ik mezelf de laatste tijd wat meer toegelegd op het maken van video’s. En man, wat heb je daar veel bende voor nodig! GoPro’s en camera’s zijn inmiddels aangeschaft, maar het allerleukste speeltje is toch wel de drone die ik afgelopen week heb gekocht!

Ooit kreeg ik van mijn ouders een speelgoeddrone als cadeautje, en wat heb ik toen met dat apparaat lopen modderen! Keer op keer resulteerden mijn inspanningen in een crash, want het apparaat was vrijwel onbestuurbaar. Met de huidige DJI Mini is dat een heel ander verhaal! Met wat bijpassende apps is vrijwel alles te automatiseren, en vliegt het ding als een trouw hondje achter je aan, waar je ook gaat of staat. Inmiddels hebben we een eerste poging gedaan om van deze aparte beelden wat te fabriceren.

Snoekbaars

Zoals je op deze video goed ziet, is de snoekbaars momenteel, ondanks de hitte nog altijd goed te vangen. Inmiddels hebben we weer wat mooie nieuwe stekken in kaart gebracht, en de LiveScope bewijst nu net zoveel dienst als in het winterseizoen. zowel verticalend als pelagic komen er elke dag mooie stekels aan boord, en eerlijk gezegd mis ik die snoeken niet eens momenteel. Dat er een enkele keer eentje als bijvangst tijdens het vissen op baars en roofblei langskomt nemen we maar voor lief: Daar is in de Biesbosch nu eenmaal niet aan te ontkomen!

Wat volgende week betreft hou ik wel mijn hart vast. Meteorologen liggen momenteel met elkaar in de clinch over de weermodellen, maar er is zomaar een kans dat we de veertig graden gaan overtreffen aankomende week. Als dat gebeurt wordt het ook voor mij tijd om de visboot te gaan verruilen voor een koud roseetje op het terras, en zullen we weer moeten gaan schuiven in de agenda. Want met zulke temperaturen op een open boot is voor niemand leuk. Zeker nu het opgewarmde water totaal geen verfrissing meer brengt.

Maar tot die tijd gaan we nog even wat mooie gidsdagen verzorgen, en daar maken we natuurlijk ook weer leuke video’s van als de gasten dat willen. En wil jij ook een onvergetelijke herinnering op video van jouw gidsdag? Boek dan hier jouw dag! Neem ik de drone mee 😉

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger