Vissen na de hitte

Op zoek naar roofvis

De afgelopen dagen zuchtte Nederland onder een aantal bloedhete dagen. Een fenomeen dat we waarschijnlijk wel vaker zullen gaan meemaken in de toekomst, maar helaas niet de beste omstandigheden om achter de roofvis in de Biesbosch aan te gaan. We hebben de paar gidsdagen die er stonden dus maar naar een ander, en hopelijk beter moment verplaatst. Het is met die bloedhitte immers ook voor de gasten en ik geen pretje om op een open boot te zitten met die temperaturen. Ik heb die dagen dus gevuld met experimenteren met mijn nieuwe drone. En zelfs die raakte op een gegeven moment oververhit..

Toch wilde ik graag meteen na de hitte uitzoeken hoe het met de visserij in de Biesbosch gesteld was, dus togen teamgenoot Joris en ik afgelopen woensdag na bijna een week afwezigheid weer naar het gebied, op zoek naar roofvis. En we werden niet teleurgesteld! Met ruim dubbele cijfers aan baars, snoek en snoekbaars gingen we voldaan het water af. De enige domper was het verspelen van een echte monstervis, die na enkele seconden losschiet na meters lijn van mijn reel te hebben getrokken. Het staat gelukkig wél op video.. Was het een meerval? Een immense snoek? De aanval op mijn shad ging zo snel, dat ik het zelfs op de LiveScope niet met zekerheid kon vaststellen.

Meerval

Wanneer jullie dit lezen zit ik met mijn andere teamgenoot William op ander water, in een poging om meerval voor de lens te krijgen. Het is al enige tijd geleden dat ik hier voor het laatst gericht op heb gevist, en ik vind ze in de winter eigenlijk makkelijker te vangen dan in de zomer. Maar aangezien ik de laatste weken vooral erg druk ben geweest met het vissen op “gewone” roofvis is dit wel weer een mooie uitdaging om eens aan te pakken.

En mochten we vandaag succesvol zijn, komt er uiteraard weer een leuke video online op mijn YouTube-kanaal! Want het filmen en monteren van video’s is voor mij echt een passie binnen de passie geworden! Daar mag je voortaan dus veel output in verwachten!

Met de dip in de temperatuur, en de broodnodige regen die er gisteren is gevallen is de boel gelukkig weer een beetje gereset, en kunnen we ook weer verder met de gidsdagen. Te beginnen komende zondag, wanneer Berend voor de eerste keer opstapt. Eens kijken of we ook van hem een vaste gast kunnen maken 😉

En wil jij deze zomer nog een dagje achter de rovers aan? Boek dan hier jouw visdag met 100% vangstgarantie!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger