Op jacht naar de kanjers!

Waar de zomerperiode voor een groot deel bestond uit ouders met kinderen, en ik daar natuurlijk mijn gidsdagen aan heb aangepast, komt er met het korter worden van de dagen weer een inhoudelijk zeer interessante periode aan. Want het najaar is in mijn ogen veruit de mooiste periode van het jaar om op jacht te gaan naar de monsters van de Biesbosch! En hoewel september nog maar net halverwege is, en deze maand de afgelopen jaren eigenlijk meer bij de zomerperiode kon worden gerekend, zijn de eerste van die monsters alweer aan boord gekomen de afgelopen dagen.

Prachtige formaten

Want hoewel het weer de afgelopen week nog zomerse waarden aantikte, is het opvallend hoe snel de dagen korter worden. En dat is in mijn ogen hét startsein voor de najaarsvisserij. Waar ik twee weken geleden nog in volledig daglicht de boot aankoppelde, moet ik nu met mijn ledlampje op mijn iPhone bijschijnen bij die handeling. En aan het eind van de gidsdag begint de schemer al een heel klein beetje in te zetten.

Het heeft de visserij meteen op scherp gezet. Zo kwamen er deze week meerdere metersnoeken, grote baarzen en als klap op de vuurpijl een 80+ roofblei aan boord. Onvergetelijke vangsten voor mijn gasten, en natuurlijk weer mooie reclame voor mijn dienst. Ook de gehele oktobermaand is daarom inmiddels volledig volgeboekt, dus wil je nog deelgenoot zijn van de prachtige visserij van het najaar is het wellicht nu wel tijd om in mijn online boekinsagenda je plek voor in november te gaan reserveren.

Scherp vissen

Het vissen op de grootste vissen van de Biesbosch vereist waterkennis, de juiste technieken en vooral scherpte, want wat zijn de aanbeten af en toe subtiel! Doordat nu de planten nog flink woekeren is de werpende visserij met spinnerbaits en chatterbaits nog de meest toegepaste techniek, maar gaandeweg het najaar, wanneer de planten afsterven, zullen deze herrie-aasjes worden vervangen door groot rubber, met een rustige, flankende gang door het water. Met het zakken van de watertemperatuur mag het immers allemaal wat rustiger.

Ook verwacht ik de komende weken weer meer leven in de brouwerij voor wat de snoekbaars betreft, want op dit moment vind ik die (aan kunstaas) bijzonder slecht te vangen. Door een no-show op maandag heb ik die dag een volledige dag zelf kunnen “oefenen” op snoekbaars, met name ook voor de aanstaande Predatortour die Joris en ik weer mogen vissen, maar mijn inspanningen rond de scholen aasvis leverden slechts snoek op die dag. Ik wacht echt af wanneer voor de (ruimschoots aanwezige) snoekbaars het startschot voor het grote vreten gaat klinken!

Goed gevuld

Het najaar is voor mij echt tot de rand gevuld met tijd op het water. Niet alleen zitten alle beschikbare gidsdagen in oktober volgeboekt, ook mogen Joris en ik nog een week onze tanden stukbijten op wat mij betreft het mooiste vistoernooi van Nederland. Elk jaar weer een prachtige leerschool om beter te worden in onze visserij!

Kortom, ik kijk weer uit naar een prachtig najaar vol mooie vangsten. Een najaar waarin het lawaaiige bootjesvolk in de Biesbosch weer wegebt, en plaats maakt voor wild, bevers en roofvogels. Het gebied op zijn mooist, de visserij op zijn best.

Welkom aan boord!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger