Op naar de twee meter

Een grote uitdaging

Alweer een ruime acht jaar beschik ik over een visboot. Eerst een klein modelletje van Jeanneau, op de kop getikt via Marktplaats voor slechts 800€ inclusief trailertje en prima lopend Johnson 5 PK motortje. Wat hebben Denny en ik een lol met dat knaloranje dingetje gehad!

Later kwam er een Sylvan met 15 PK Yamaha, en een Lund met een schokkende 40 PK Yamaha erachter! Je ziet dat ik het altijd wel in de Yamaha-hoek heb gezocht 😉 Uiteindelijk zijn we inmiddels aanbeland bij een werkelijk geweldige Orka Blackfish met een rammer van een 100 PK (inderdaad) Yamaha erachter, en uitgerust met alle nieuwe technologie zoals Garmin LiveScope en een Minn Kota Ulterra boegmotor met I-Pilot. En de visserij evolueerde mee.

Duizenden rovers

Inmiddels hebben letterlijk duizenden rovers mijn boten van binnen gezien. Snoek, snoekbaars en baars: Ze hebben weinig geheimen meer voor me, en ook vandaag kwamen ze weer volop aan boord. Tijdens de gidsdagen is dat natuurlijk helemaal top, want dat is immers mijn broodwinning. Maar tijdens mijn eigen visdagen (die ik gelukkig ook nog regelmatig heb) heb ik eigenlijk besloten om de uitdaging aan te gaan om te focussen op onze grootste vis: De meerval.

Deze toch enigszins mysterieuze vis is ook bij mij al regelmatig aan boord gekomen, maar vaak betrof het bijvangst tijdens het snoekbaarzen. Slechts enkele keren heb ik hier echt gericht op gevist, en dat met wisselend succes. Dagenlang blanken werd opgevolgd door een dag samen met meervalmeister Wiljo op de Waal, waarop we maar liefst elf stuks wisten te vangen. De grootste? 1.71 meter.

Ook is er al eens een echte 2 meter+ vis aan boord gekomen, gevangen door mijn toenmalige opstapper. Maar dit was een beetje cheaten: Deze vis vingen we in de winter bij een (inmiddels niet meer bestaande) koelwateruitlaat van een energiecentrale. Zeg maar gerust een hoerenstek dus..

Wintervis

Op naar de twee meter

De komende tijd zal ik dus mijn vrije dagen gebruiken om op zoek te gaan naar een “echte” twee meter plus vangst. En dat wordt geen makkie! Want niet alleen zijn dat soort vissen (nog) best schaars; Ze zijn ook superslim! Ik denk dat dit één van de meest frustrerende visserijen is die je maar kunt beoefenen.. Vandaag nog zat mijn gast met het zweet in zijn bilnaad te wachten op de aanbeet van de vis van ongeveer anderhalve meter, die als een raket naar zijn pieren steeg. Die aanbeet kwam niet.. Want ze zijn slim en alert.

Inmiddels begrijp ik ze alweer een beetje beter, en weet ik ze ook beter te vinden en vooral te verleiden (hoewel het nu nog kleine exemplaren zijn). Deze video geeft daar een inkijkje in. Maar ook de groters hebben we inmiddels al aan de haak gehad, waarbij ik het zelf vern**kte tijdens het aanslaan of drillen..

Vissen met vrienden

Gelukkig heb ik best wel wat visvrienden die heel wat minder onhandig zijn op dit gebied dan ik, en de komende tijd zal ik hen uitnodigen om een dagje bij me op te stappen om me te vergezellen in deze ontdekkingsreis. Uiteraard met draaiende camera’s. Op mijn YouTube-kanaal kunnen jullie onze vorderingen volgen, dus abonneer je snel!

Maar naast dit avontuur breekt er ook voor het “gewone” roofvissen binnenkort een interessante tijd aan. Nog een maand de ontberingen van pleziervaart, algen en hoge watertemperatuur verdragen, en dan staat godzijdank het najaar weer voor de deur! Roofvis die zich weer gaat volvreten voor de koudere periode, waterplanten die weer terugtrekken en zo de topstekken weer vrij maken voor ons als vissers en een eind aan de lawaaiige pleziervaart. Ik kijk er naar uit!

Mee in het najaar om de snoek, baars of snoekbaars van je leven te vangen? Boek hier jouw op-en-top verzorgde visdag!

goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger