Op naar de twee meter deel II

Kromme stokken!

Rustige tijden achter de rug

De afgelopen weken was het vissen door de warmte een beetje naar de achtergrond verdreven. Zelfs mijn blog was ik vorige week helemaal vergeten! Net als jullie gaf ik er namelijk de voorkeur aan om met een speciaalbiertje/rosé onder de parasol te zitten, en de boot bleef derhalve even op stal. Dat kwam enerzijds goed uit, want het was hoog tijd voor het halfjaarlijkse beurtje voor de Yamaha. Met nieuwe bougietjes, olie, filters en impeller is deze weer helemaal klaar voor weer een halfjaar veilig varen.

Maar gelukkig kwam daar eindelijk de weersomslag, met op woensdag nog best wat regen. En dan wordt de visser in me weer helemaal wakker! Eigenlijk zou ik die dag de grootste roofviswebsite van dit land aan boord hebben voor een reportage, maar regenval en geavanceerde opnameapparatuur gaat slecht samen. Die afspraak werd dus verzet, en dat bood de mogelijkheid om samen met maatje William van Hengelsport Zaltbommel op zoek te gaan naar het illustere doel van de reis die ik inmiddels ben gestart: De meerval van meer dan twee meter.

Kleine beetjes succes houden de moed erin

Eerder had ik al met vismaat Joris een poging ondernomen, en hoe dat afliep kun je hier zien. Een leuk begin, maar nog niet eens in de buurt van de magische grens natuurlijk. Maar het begin is er. Ook de trip van vandaag met William leverde toch weer resultaat op, en dat sterkt het vertrouwen dat je op de goede weg zit. Het blijft natuurlijk een knettertaaie visserij, en wat moest ik lachen toen een gast -die nadrukkelijk stelde op meerval te willen vissen vooraf- al na nog geen uur verveeld afhaakte. Het duurde hem allemaal maar te lang. Hij moest eens weten 🤣

Ook Joris weet ze te vangen!

Gidsdagen

Met het najaar op komst breekt ook de goede periode voor roofvis weer aan, en dus ook voor meerval. Ondanks dat het met werk best wel druk is de komende tijd, ga ik ook in deze periode weer aardig wat dagen inplannen om alleen of met mijn vismaten weer achter mijn doel aan te gaan. Het blijft natuurlijk een geweldige uitdaging!

En mocht er interesse zijn in gidsdagen op vriend siluris: Weet wat je wenst. Dit is geen visserij voor dagjesmensen ben ik inmiddels. achter. Blanken hoort erbij en is de normaalste zaak van de wereld. Dus die vangstgarantie gaan we sowieso niet doen. Ik zou me twee keer bedenken voor ik die vraag zou stellen als ik jou was.

Maar mocht je het toch aandurven weet je me te vinden

Goed weekend!

Johan

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger