Apart weekje

Goud!!!

Ups en downs

De afgelopen week was er nogal eentje van ups en downs. Een behoorlijke “up” was de vangst van een echte goudmeerval, wat voor mij natuurlijk een onvergetelijke vangst is! Helaas werd dit moment van euforie daags erna opgevolgd door wederom een loeitaaie gidsdag, waarop we bezijden een paar kleine snoekjes niks aan boord kregen. Gezien de complete apathie van de “gewone’ roofvissen in mijn gebied, besloot ik de gasten maar bovenop de rijkelijk aanwezige meervallen te zetten, wat nog een gemiste aanbeet opleverde. Helaas is het erg lastig om gasten op het juiste moment te laten aanslaan in deze visserij, want ik heb natuurlijk zelf de hengel niet in handen om te voelen wat er zich onderwater afspeelt. Het maakt meerval tot een lastige soort om op te gidsen, en voorlopig zal ik er vooral zelf op gaan vissen om meer ervaring op te doen.

Daarnaast kreeg ik ook nog te maken met een meer dan stevige verkoudheid, waarvan ik een paar dagen heb moeten uitzieken. Gelukkig zijn we inmiddels weer wat opgeknapt, en de afgelopen dagen zaten weer als vanouds vol met gidsdagen. Op moment van schrijven (afgelopen dinsdag) heb ik natuurlijk nog geen idee hoe deze zich ontwikkeld hebben, maar de watertemperatuur is gelukkig weer iets gezakt. Helaas staat ons de komende dagen wederom een hittegolf te wachten, dus ik hou mijn hart vast voor de afsluiting van augustus, de grootste rotmaand in het visseizoen wat mij betreft.

Meerval heeft gelukkig geen last van de hoge temperaturen

Rotmaand

De afgelopen jaren heb ik echt een enorme hekel gekregen aan met name de maand augustus. Hitte, algenbloei, pleziervaart en passieve roofvis maken dit een maand waarin ik liever andere dingen doe dan gidsen. Gelukkig zijn er inmiddels ontwikkelingen die dat in de toekomst mogelijk maken, en daar ben ik blij mee! Zo kan ik in deze periode de agenda dichtgooien, en me bezighouden met lonender werkzaamheden (en lekker zelf achter de meerval aan gaan natuurlijk).

Gelukkig loopt augustus weer zo’n beetje ten einde, en kijken we zoetjesaan weer uit naar het najaar; één van de mooiere periodes van het jaar. Met name oktober is de afgelopen jaren altijd een topmaand geweest, met name voor -grote- snoek. En de maanden daarna is dé periode voor dikke snoekbaarzen! Warmtepak aan, hete soep aan boord en turen op die LiveScope: Ik kijk er weer naar uit!

September loopt inmiddels alweer aardig vol met gidsdagen, dus mocht je nog een plek willen bemachtigen raad ik aan niet al te lang te wachten. Reserveren kan hier.

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger