Een einde aan de misère?

Bijna vijftig!

Wat een *** zomer!

Een Angelsaksisch spreekwoord luidt: “If you’re going through hell, keep going”. Nou, de afgelopen augustus was dus die hel, en ik moest inderdaad doorgaan.. Loeitaaie visdagen volgden elkaar op, het water zakte verder en verder en hoe verder in de maand, hoe meer van die smerige groene draadalgen mijn stekken verpestten. Wat heb ik toch een hekel aan de zomer, en zeker de steeds langer en heter wordende zomers van de laatste tijd.

Natuurlijk is meerval een gaaf tijdverdrijf in deze periode, maar om dat aan gasten aan te bieden is lastig. Soms steekt het zo nauw met de presentatie dat een rammeltje teveel of weinig met de teaser het verschil tussen een aanbeet en een weigeraar kan betekenen, en laten we wel wezen; ik ben zelf ook nog lang geen expert in deze tak van sport. We blijven gewoon oefenen op de beschikbare waterdagen die ik heb, met heel veel plezier.

September!

Maar op deze eerste september zit ik er al een heel stuk vrolijker bij. Niet alleen omdat de vangsten ineens weer op gang komen, maar ook omdat ik mezelf inmiddels freelance redacteur/coördinator van het prachtige magazine Beet mag noemen. Een enorm eervolle job, die ook een beetje de druk van de ketel haalt voor wat de “verplichte” hoeveelheid gidsdagen betreft in de toekomst. Zo kunnen we iets meer balans in de werkzaamheden aanbrengen.

Ook de snoekbaars leeft weer..

Betere tijden

Maar het is te merken dat met het korten der dagen ook de vis weer echt tot leven aan het komen is na weken van lethargie. Het verschil met nog geen week geleden is opmerkelijk! Waar ik vorige week nog om half zes in de ochtend bij daglicht mijn koffie zat te drinken in de tuin, doe ik dat nu al binnen in het halfdonker.

Mijn Zwitserse vrienden van Isufisch vielen dan ook aardig met hun neus in de boter. Al drie jaar lang komen Isu en Theo rond deze tijd twee dagen vissen, en dat is altijd een feestje! Ik hoef ze niets meer uit te leggen, en ze brengen hun eigen prima materiaal mee. Gewoon lekker relaxed vissen dus.

Baarzen

Met name Theo was dit jaar op dreef! Al de eerste dag ving hij een baars van 49.5 centimeter, en dat huzarenstukje herhaalde hij op dag twee even, met een slechts minimaal kleiner exemplaar! Daarnaast vingen we nog mooie snoekbaarzen. Ditmaal niet pelagisch (werkte niet), maar met longline jigging. Die houden we erin! En de moddervette snoek die Isu op de valreep nog aan boord mocht hijsen maakte een wederom gezellige tweedaagse helemaal af!

Voor nu is het even tijd voor andere zaken dan gidsen. Ik heb wat teksten aan te leveren aan een opdrachtgever, dus daar gaan we vandaag mee aan de slag. En morgen is het alweer tijd voor de Orka Boten Proefvaartdag; altijd een enorm leuk event! Ik ruim er elk jaar de agenda met plezier voor leeg!

Later deze week mag ik de mannen van Roofmeister nog een avondje aan boord verwelkomen. En daar heb ik zin in! Wat we gaan doen? Sowieso proberen een dikke snor te vangen natuurlijk, maar wellicht komen de big mama snoekbaarzen ook weer eens op half water kijken? We gaan het allemaal zien de komende week!

Voor nu wens ik je een visrijk weekend, en mocht je nog zin hebben in een verzorgde visdag in het vaak geweldige najaar weet je me te vinden!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger