Doorgroeien in de hengelsport

Het blijft gaaf, die power!

Weer die hitte

Waar ik vorige week nog verslag kon doen van een sterk aantrekkende visserij door het afgekoelde water, kregen we alsnog weer een mini-hittegolf om de oren deze afgelopen week. Drie dagen met temperaturen boven de dertig graden wierpen de visserij weer terug naar bijna nul, en dat is best frustrerend!

Gelukkig lijkt de hitte er nu echt wel uit voor de langere termijn, hoewel je dat in september nooit met zekerheid kunt zeggen natuurlijk. De afgelopen (en komende) dagen met veel regen zijn in elk geval wat mij betreft een zegen. Niet alleen koelt het water er sneller van af tot normale temperaturen, maar ook begint het waterpeil op de grote rivieren gelukkig weer te stijgen.

Ik hoop alleen dat het morgenavond even droog blijft, want dan zitten Joris en ik op het water om hopelijk wat dikke meervallen voor de camera te toveren.

Gave uitdaging

Want die meerval is toch wel een hele gave uitdaging! Inmiddels begin ik steeds beter te begrijpen wat de patronen in gedrag en eetpatroon van deze grootste vis van Europa zijn, en dat maakt de jacht erop elke keer wat lonender. Zo had ik afgelopen dinsdag de mannen van Roofmeister aan boord voor een videoreportage, waarbij naast snoekbaars ook op meerval zou worden gevist. Helaas moest één van de mannen al om acht uur in de avond aan wal zijn, dus juist de “gouden uurtjes” zouden we moeten missen.

De snoekbaars haakte die dag volledig af, wat ook niet zo gek was met een watertemperatuur van bijna 24 graden! Op naar de meervallen dus. En zoals ik al verwachtte lagen die nog plat tegen de bodem aan op meer dan twintig meter diepte toen we arriveerden. Clonken hielp niet om ze te laten stijgen, dus het was afwachten tot de schemering zijn intrede deed. En ineens, om kwart over zeven precies waren ze er ineens op half water.

Toen er op slechts vier meter diepte een exemplaar voorbijkwam, wist ik mijn dot pieren perfect aan te bieden. De vis draaide zich om, en na wat knabbeltjes volgde een mooie, duidelijke aanbeet, die ik gelukkig niet miste. Zo konden we op de valreep nog een meerval van zo’n 1.20 meter op camera vastleggen.

Mooie nieuwe ontwikkelingen met mijn partners

Nieuwe bezigheden

Het zal de volgers op social media niet zijn ontgaan dat ik na zes jaar fulltime gidsen inmiddels hard aan de slag ben gegaan om te groeien in het vakgebied hengelsport, om zo minder afhankelijk van het verkopen van gidsdagen te zijn. En wat zijn er weer een kansen op mijn pad gekomen intussen!

Zo mag ik mezelf inmiddels vol trots redacteur/coördinator bij Beet Magazine noemen, en zijn er ook goede gesprekken gaande met hoofdsponsor Yamaha Outboards over een verdieping annex uitbreiding van de samenwerking. Een mooie ontwikkeling voor de lange termijn, en een gave bijdrage aan een verdere professionalisering van de hengelsport in Nederland!

Voor mijn vaste gasten zal ik natuurlijk als visgids beschikbaar blijven, maar op deze manier hoop ik minder afhankelijk te worden van “nieuwe aanwas”. Ik merk dat ik van mijn trouwe gasten, die vaak al jaren komen toch de meeste energie krijg. Voor hen zal ik altijd plaats maken in de agenda, naast alle gave nieuwe dingen die ik de komende tijd ga ondernemen.

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger