Dag beroerde zomer

Op weg naar het najaar

Afzien

Deze afgelopen week was ik dermate druk dat mijn blog er bij inschoot. Zo was ik voor Beet Magazine op reportage in Nunspeet, aan de boorden van het Veluwemeer om daar twee artikelen te maken over het park zelf en de Pioner 14 visboot. De overige dagen waren gevuld met gidsen en één “eigen” visdag samen met William. Het leuke was dat ik gisteren best wel wat mailtjes en berichtjes kreeg, waarin werd gevraagd of er geen blog was? Leuk dat mijn schrijfsels blijkbaar gewaardeerd worden, dus ben er vandaag op mijn vrije zaterdag toch maar even voor gaan zitten 😉

Wat was de maand augustus afzien zeg! De visserij was ronduit slecht, en dat was ook geen wonder: De watertemperatuur was extreem hoog, het lag overal vol met smerige algen en door de droogte was het peil ook extreem laag. Waar we in eerdere zomers nog wel goed konden scoren in de vroege ochtenduren, was het nu de hele dag sappelen. En de toekomst ziet er niet goed uit wat dat betreft: De zomers worden immers steeds warmer en steeds langer..

Omslag

Maar gelukkig kwam de omslag letterlijk van de ene dag op de andere. Na een laatste tropische dag klapte ineens de temperatuur omlaag, en volgde de broodnodige neerslag al snel. De zonaanbidder zal het vreselijk vinden, maar ik -en de meeste roofvissers met mij- vind het geweldig! De rivieren voerden weer een mooie hoeveelheid water aan, wat de boel ook nog eens flink afkoelde. Binnen een week zakte de watertemperatuur van 20 naar ruim 15 graden, en ik verwacht dat die daling zich nu snel gaat doorzetten. En de vis reageert!

1.04 meter tijdens de laatste worpen van de dag!

Gisteren mocht ik mijn gasten uit Volendam verwelkomen aan boord, en een bepaald patroon herhaalde zich die dag weer: Gast 1 was gedurende de dag lekker aan het vangen, ving tussen neus en lippen door even zijn PR baars, terwijl gast twee het met één snoekbaars moest doen. Op weg naar de laatste stek ginnegapte ik al dat hij dan waarschijnlijk wel de vis van de dag zou vangen, want dat is immers al een paar keer eerder gebeurd hier aan boord. En ook dit keer bleek dat het geval: Met een 1.04 snoek, en daarmee een PR voor de gast werd de dag spectaculair afgesloten.

Heerlijk najaar

Wat ben ik blij dat de zomer weer achter de rug is voor de rest van het jaar! Want we gaan nu de mooiste helft van het seizoen beleven. Oktober en november leveren vaak geweldige vangsten aan grote snoek en baars op, en de wintermaanden zijn de absolute topperiode voor grote snoekbaars. Die overwinteren immers graag in de beschutte Biesbosch. Als de wintervisserij net zo goed wordt als vorig jaar knijp ik de handen dicht. Toen kwamen er immers meerdere 80+ snoekbaarzen aan boord, en zelfs een negentiger. Monumentale vissen met dikke hangpensen, die de pelagichengels tot het handvat doen buigen!

Ik kijk dus enorm uit naar de komende maanden, en maak je er graag deelgenoot van! Ben jij géén mooiweervisser, en wil je kans maken op de vangst van je leven? Boek dan hier jouw visdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger