Hot naar her

Zo zijn ze er wel, zo weer niet..

De trek is begonnen

Het is nog maar twee weken geleden dat ik in mijn korte broek op de boot stapte aan het begin van een visdag, maar die tijden liggen redelijk abrupt achter ons.. Thermisch ondergoed en gore-tex pak zijn weer de standaard momenteel, en die hebben we ook hard nodig! Vooral afgelopen dinsdag was een onstuimig dagje op het water. Motregen, miezerregen, stortregen en slagregen: We hebben ze allemaal zonder enige pauze tussendoor over ons heen gekregen die dag!

Het regende echter ook aanbeten van mooie baarzen die dag, waaronder een PR voor mijn tot op het bot doorweekte gast. Ook de gidsdag daarvoor hadden we al meerdere mooie baarzen van dezelfde stek afgehaald, dus de verwachtingen voor de woensdag waren hooggespannen. Die dag waren mijn vaste gasten Hans en Mario weer aan boord, en dat is altijd een feestje! Maar tot mijn grote verbazing waren de grote baarzen, die we daags tevoren zo makkelijk vingen van de stek verdwenen. Trollen, werpen; het maakte geen enkel verschil. De enige aanbeten kwamen van wat kleinere snoeken, en één hele dikke unit die helaas werd verspeeld..

Van zomer naar winter

Doordat we zo abrupt van hoogzomer de herfst zijn ingedonderd, is het migratiegedrag van de vis versneld op gang gekomen lijkt het. En dat zorgt op dit moment voor best wel wat uitdagingen tijdens het vissen. De aasvis is al volop aan het samenscholen, maar de rovers zijn nog niet echt aangesloten. Die liggen nog steeds behoorlijk verspreid, dus zoeken is het devies. En hoewel ik een grote hekel aan slepend vissen heb, is dat nu wel dé manier om zo snel mogelijk de actieve rovers te vinden.

Altijd klaar voor nieuwe avonturen

Gelukkig levert het trollen, ondanks de saaiheid ervan nog altijd elke gidsdag vis op. Maar de vangplekken zijn telkens weer verschillend. Er is eigenlijk geen peil op te trekken, want alles is in beweging. Een rare gewaarwording terwijl de bomen nog volop in het groen staan, en er nog volop waterplanten op de stekken aanwezig zijn!

Oktober

Met de ijskoude afsluiting van september, wat de afgelopen jaren eigenlijk ook altijd een soort zomermaand was, ben ik natuurlijk erg benieuwd naar hoe de visserij zich in oktober gaat ontwikkelen. De afgelopen paar jaar was oktober een absolute topmaand, waarin de roofvis spontaan “aan” sprong wat het volvreten betreft. Dat is nu nog duidelijk niet het geval, ondanks de abnormaal lage temperaturen voor deze periode.

Hoe het ook zij, uiteindelijk zullen we ook in deze periode wel weer onze weg gaan vinden, en vormt er zich weer een plan van aanpak wat structureel vangsten oplevert. Dat is immers waar mijn gasten me voor betalen..

Ook eens hier aan boord ervaren hoe de najaarsvisserij zich gaat ontwikkelen? Wees welkom!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger