Waar blijft het najaar?

Een typisch najaarsmonster

Bikkelen

Enkele weken geleden lieten we de hitte definitief achter ons, en wat een zegen was dat! Want de zomer, met al zijn ellende qua pleziervaart, plantengroei en watertemperaturen kan me werkelijk gestolen worden.. Al in juli verheugde ik me op het najaar, met zijn kou, regen en snel afkoelende water. Maar nu het zover is, kan ik eerlijk gezegd niet zeggen dat er veel vooruitgang in zit. Gisteren was ik met teammaat Joris in het gebied om gericht op grote vis te vissen. Het resultaat was een mooi rond getal: Nul. De vis was extreem passief, en lag ook totaal niet op de stekken waar je ze zou verwachten. Alles is nu op drift.

Diep

Joris en ik verlieten ons gisteren op onze twee LiveScopes aan boord, zodat we snel de stekken konden afzoeken naar grote roofvis. En daarvan hebben we er drie gevonden: Twee kastelen van snoekbaarzen en een snoek die ruim over de meter ging. Helaas beten ze geen van drieën aan. Uiteindelijk kregen we slechts drie aanbeten van (kleine) snoekbaars gedurende de dag, dus de visserij op de diepe taludranden is helaas nog niet optimaal. Het is nu echt enorm zoeken naar waar de vis zich ophoudt. De ene dag liggen ze op de ondiepe zandbanken, de andere dag moeten we ze langs de taluds zoeken. Het is aan de ene kant een uitdaging, maar aan de andere kant wil je je gasten natuurlijk ook zoveel mogelijk aantallen bezorgen. Dat is op dit moment niet makkelijk.

Baars is er gelukkig altijd

Keuzes

Gelukkig hebben we hier in het gebied altijd genoeg keuze. Wil de snoekbaars niet? Dan belagen we de snoeken. Is het water te warm? Dan gaan we achter de meerval of roofblei aan. Het Benedenrivierengebied kenmerkt zich door zijn enorme variatie in watertypes, vissoorten en gebruikte vistechnieken. En die hebben we gelukkig allemaal onder de knie. Met name de baarzen laten zich zelfs midden in de winter op ondiep water vangen, hoe koud het ook is. De snoek en snoekbaars trekken nu wel naar aardig diep water, dus de visserij gaat de komende weken weer over van de werpende visserij naar het verticale gebeuren.

Nieuwe fase

We gaan dus weer een nieuwe fase in, waarin de werpende en slepende visserij gaat worden ingeruild voor het verticaal/pelagic vissen en de visserij met dood aas. Weer een nieuwe tak van sport, die we tot eind maart zullen gaan volhouden. De spullen ervoor zijn inmiddels in huis, dus we zijn klaar voor weer een mooi najaar. Maar as we speak zitten we midden in de transitie van zomer- naar wintervisserij. En dat moment schuift steeds verder op: Was enkele jaren geleden september nog de topmaand, de afgelopen twee jaar werd dat oktober. En het lijkt wel of we dit jaar tot november moeten wachten tot de omslag. Hoe dan ook: We zitten er boven op, en jij kunt er nog bij zijn. In november dan.

Plan hier jouw visdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger