Aanmodderen

1.10 meter, maar nog zo mager als een lat..

Werken voor je vis

Je hoort vaak van me als dingen goed gaan, maar ik vind het ook wel zo eerlijk om ook slechte tijden te laten zien. En eerlijk gezegd zitten we daar momenteel middenin. De vangsten zijn al dagenlang compleet ruk, en dat is een enorme tegenstelling met deze tijd vorig jaar! Toen vingen we vrijwel dagelijks dubbele cijfers, met elke dag wel een echte unit ertussen. Het waren toen natuurlijk ook wel hele andere omstandigheden: De watertemperatuur lag begin oktober al onder de 10 graden, de planten waren al grotendeels afgestorven en de vis was zich duidelijk aan het volvreten voor de winterperiode

Kuikentjes en draadalg

Hoe anders is deze oktober.. De futen zwemmen rond met kakelverse kuikens, de waterplanten staan nog steeds tot in het oppervlak en onze haken zitten geregeld vol met dat smerige draadalg, waar we normaal alleen met hoogzomer last van hebben. De vis ligt plat op de pens en is nog zo mager als een lat. Op onze LiveScope zien we de wel degelijk aanwezige rovers redelijk ongemotiveerd aan onze shads snuffelen, en weer labbekakkerig naar de bodem zakken. De vangsten zijn werkelijk minimaal. Kortom: De horrorzomer van dit jaar werkt blijkbaar nog steeds door in dit jaargetijde, en ik vrees dat nadat oktober al het nieuwe september was geworden, nu november het nieuwe oktober gaat worden. Leve de klimaatverandering..

Op weg naar wat weer een taaie dag zou gaan worden..

Verhalen van elders

Toch hoor ik ook regelmatig jubelverhalen van elders momenteel. Daar zou de najaarsvisserij al helemaal losgaan, en zouden de vangsten momenteel sky high zijn. Nu wordt er in dit wereldje nogal wat afgebluft, dus je kunt je afvragen of alles waar is. Maar ook ik merkte tijdens mijn uitstapjes naar de Waal ook dat de vis daar (veel) beter beet dan op de benedenrivieren. Weliswaar niet zo gek als in de ronkende facebookposts van anderen, maar toch significant beter dan in mijn werkgebied. Helaas duikt de vis op die rivier waarschijnlijk snel de vele grindplassen op, en die zijn stuk voor stuk verboden te vissen. Ook de laatste plas, waar we als vissers nog werden gedoogd is afgelopen week voorzien van overvloedige verbodsborden. Enorm jammer..

Wachten op betere tijden

Gelukkig lijkt de aasvis inmiddels wel te beginnen met samenscholen, en dat is vaak het startsein van wat er staat te komen. In de buurt van die scholen aasvis is nu nog geen rover te bekennen, maar het zal niet lang gaan duren voordat ze deze gedekte tafel hebben gevonden. Ook hebben we de laatste dagen eindelijk een paar flink koude nachten achter de rug, en hoewel geen goed nieuws voor de gasrekening, is dat wél goed nieuws voor de visserij. Want de watertemperatuur begint ein-de-lijk verder te zakken dan die ruim 14 graden waar ie nu al weken op staat. Er staan dus veranderingen aan te komen, maar hoe die gaan uitpakken is voor mij volledig ongewis. Wie had immers deze oktober verwacht?

Ben jij ook benieuwd hoe de visserij in november gaat uitpakken, en wil je in elk geval je kansen volop maximaliseren? Er zijn in november nog wat dagen beschikbaar op de Blackfish met LiveScope.

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger