Voor een onvergetelijke sportviservaring!

Rare tijden

Kan niet wachten!

Wanneer je dit blog leest ben ik als het goed is net veilig teruggekeerd met de boot van een lange dag op en neer naar Midden-Duitsland. Mijn nieuwe sponsor Stingwrap heeft een geweldige wrap voor de Orka Blackfish verzorgd, waarvan jullie in bovenstaande foto alvast het grove ontwerp zien. Op dit moment wachten we ook nog op het eerste registratienummer van de RDW, en zoals je snapt duurt me dat allemaal véél te lang!

Want er staat nu al een week een geweldig schip te glimmen in het boothuis, en ze heeft tot dusverre nog geen druppel water gezien. Ik kan je verzekeren dat dat een rechtgeaarde tantaluskwelling is! Inmiddels hebben we al een aantal keer al “vroemvroem” roepend achter het console plaatsgenomen, dus het wachten, in combinatie met de rare tijden waarin we momenteel leven, laten hun sporen in mijn psyche zo langzamerhand na…

Ongewis

Hoewel we natuurlijk nu rap aan het aftellen zijn naar het einde van de gesloten tijd, ben ik lang niet gerust op een soepel verlopende seizoensopening. Er is nog helemaal niets duidelijk over de vaarregels in deze rare tijd, en er is zomaar kans dat het gidsen ook nog zomaar verboden wordt de komende tijd. Elke instantie laat weer een een ander geluid horen over wat wel en wat niet is toegestaan, en dat maakt de bedrijfsvoering er niet zekerder op.

Terwijl enige duidelijkheid toch wel essentieel is voor de planning de komende tijd! De agenda voor juni zit alweer ramvol met gidsdagen, en die allemaal moeten verzetten wordt een monnikenwerk. Voorlopig nemen we in elk geval alle voorzorgsmaatregelen aan boord, dus maximaal twee gasten (ruim anderhalve meter tussen de opvarenden), desinfectiemiddel en zelfs mondkapjes aan boord. Wat mij betreft volstrekte waanzin, want nergens maakt een virus minder kans dan in de frisse buitenlucht, maar beter mee verlegen dan om verlegen..

Gekke opening

Waar we in elk geval zeker van kunnen zijn is dat deze opening één van de vreemdste ooit gaat worden. Niet alleen starten we op een gloednieuwe boot, waar we natuurlijk even aan zullen moeten wennen, maar ook is het nog maar de vraag welke faciliteiten wel, en welke niet geopend zullen zijn. De voortekenen zijn in elk geval niet best: Menig trailerhelling is momenteel gesloten, en de horeca ligt op zijn gat. Met name voor die laatste groep hoop ik dat de maatregelen snel worden afgeschaft! Je zou maar je hele leven hebben gebouwd aan een mooi bedrijf, en het zó door het putje zien gaan. Een nachtmerrie wat mij betreft!

De kans is dus dat we bij gesloten faciliteiten naar andere locaties zullen moeten uitwijken die wél geopend zijn tegen die tijd, en dat we wellicht vaker gebruik zullen maken van extra (huur-) boten. Gelukkig beschikt dit landje nog over heel wat uitwijkmogelijkheden qua water, dus we maken er het beste van. Want ondernemen is ook aanpassen aan de veranderende omstandigheden, hoe bizar ze ook zijn!

En wil jij ondanks alle onzekerheid op persoonlijk en zakelijk gebied er toch een dagje echt helemaal uit? Boek dan hier jouw gidsdag op de gloednieuwe boot!

Goed weekend!

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht