Snert

Verveling

Waar ik normaal mijn blogs redelijk vlot weet te produceren (meestal ben ik er met een half uurtje wel klaar mee), moest ik de inspiratie voor deze week echt uit mijn teennagels halen..

Want in tegenstelling tot bovenstaande foto, gemaakt op de laatste goede dag qua weer van deze week, tijdens een leuke ochtend vissen met William, zitten we nu al dagen tegen het grootst mogelijke zeikweer aan te kijken. Het is weer een typisch Nederlandse winter lijkt het: Hoge temperaturen, bakken met regen en harde wind. Storm Corrie heeft de boel weer lekker in het honderd gegooid, en pas vandaag staat de eerste gidsdag voor deze week weer op de rol (als die k*twind het tegen die tijd toelaat..).

We zitten dus al enkele dagen thuis, en ik kan je vertellen dat ik daar allesbehalve gelukkig van word. Het liefst zit ik gewoon elke dag lekker op het water. Met gasten of zonder. Maar op dagen als dit verveel ik me werkelijk stierlijk. Zelfs het schoonmaken van de boot, wat hard nodig is met al dat meervalslijm en snoekenstront van de afgelopen weken is redelijk zinloos wanneer je weer over kletsnatte straten met de boot terug naar huis moet rijden. Hij is dan immers weer net zo smerig als voor vertrek.

Zinloze aandacht

Wat het humeur dan ook niet ten goede komt, is wanneer er maar weer eens een aanklacht tegen de beroepsvisserij in mijn visgebied voorbij komt. Want het is eigenlijk compleet van de gekke dat dit in 2022 nog steeds staande praktijk is.. En natuurlijk staat iedereen en z’n moeder na zo’n publicatie weer even schuimbekkend op zijn achterste benen, maar we weten inmiddels allemaal dat deze ophef weer net zo snel wegebt als dat ie is opgekomen.

Om eerlijk te zijn word ik er zelf niet echt meer warm of koud van. Via de socials heb ik nog wel eens gesprekjes met de profs aan de andere kant van de oceaan, en die kunnen het amper geloven wanneer ik ze vertel dat er op wedstrijdwateren hier commercieel wordt gevist. Voor hun komt dat neer op zeg een Lake Okeechobee dat met zegens wordt afgetrokken, en dat is in die contreien gewoon ondenkbaar. Hier zullen we het echter gewoon moeten accepteren, want dit gaat in zowel de nabije als de verre toekomst niet veranderen. Nu zou ik er een zure litanie aan kunnen wijden wat daarvan de hoofdoorzaken zijn, maar ik trek voor de lieve vrede die keutel maar in, en zwaai maar vriendelijk wanneer de heren broodvissers met hun buit komen langsvaren.

Eindsprint

Maar om toch op een positieve noot te eindigen gaat de focus nu op de eindsprint van dit aparte seizoen. Nog nooit waren de vangsten zó wisselvallig als dit seizoen, met zijn extreme weersomstandigheden en gigantisch toegenomen hengeldruk in het gebied. Het lijkt wel of de hele Benelux zich een visboot heeft aangeschaft zo langzamerhand, en dat gaat gepaard met het stukvissen van veel stekken. Gelukkig heb ik mijn eigen pareltjes nog, waar de massa langsop vaart..

De laatste weken zijn de vangsten formidabel geweest, en ik verwacht de draad na dit winderige intermezzo gewoon weer op te kunnen pakken wat dat betreft. Dus wil jij nog een memorabele visdag meemaken deze laatste twee maanden? Boek dan hier jouw gidsdag in de online agenda!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger