Streven naar het beste

We gaan weer van start

Zoals je in het blog van vorige week kon lezen, was het even een vervelende samenloop van omstandigheden in het benedenrivierengebied de afgelopen weken. Niet alleen het enorm wisselende weer en watertemperaturen, maar ook kregen we nog redelijk onverwacht te maken met een fikse hoogwaterpiek op zowel Rijn als Maas. Het was een goede reden om de agenda van afgelopen week even dicht te gooien, en me even bezig te houden met andere urgente zaken.

Naast het aanvullen van wat materialen en wat schoonmaakwerk van het varend en rijdend materieel, heb ik ook ervoor gekozen om een (nogal flinke) investering te doen: Aangezien de boot in de loop van de afgelopen twee jaar toch wel wat upgrades heeft ondergaan, waarbij met name de 40 PK extra vermogen behoorlijk aantikt, bleek deze toch wel wat overgewicht te hebben voor de huidige (ongeremde) trailer. Er moest dus een geremd exemplaar komen, en aangezien ik van plan ben om nog vele jaren met de huidige set te gaan doen heb ik ervoor gekozen om niet te bezuinigen op kwaliteit en gebruiksgemak.

Vanaf mei zal de Orka dus worden vervoerd op een gloednieuwe Vanclaes Excellerion 1350 met alle toeters en bellen erop en eraan. Geen rib uit mijn lijf, maar een compleet rek spareribs zeg maar.. Maar wél een passende investering in de kwaliteit die ik wens uit te stralen.

Minder is soms beter

Wat die kwaliteit betreft moet je soms ook gewoon eerlijk zijn naar zowel jezelf als je gasten, en ik realiseerde me dan ook snel dat ik onder de condities van de voorgaande weken niet de kwaliteit kon bieden die mijn gasten gewend zijn. En ondanks dat ik alle boekingen momenteel goed kan gebruiken was een korte pauze voor mij nu even het juiste ding om te doen. Want het was werkelijk dramatisch qua vangsten.

Gelukkig is het water inmiddels flink gezakt, en laten de langetermijnvoorspellingen best aardig visweer zien voor de komende twee weken. Alle reden voor hernieuwd optimisme, en daarom ben ik gisteren eens wezen voorverkennen in het gebied. Dit kon ik overigens mooi combineren met een fotoshoot voor de Telegraaf, aangezien ik een klein artikel mag vullen in de aankomende “Vrij” bijlage van die krant.

Na de gewenste foto’s stelde ik de fotograaf voor om even te checken of we ook nog een daadwerkelijke roofvis voor de lens zouden kunnen krijgen. En op de valreep kregen we nog een werkelijk schitterend getekende snoek aan boord, wat de reportage natuurlijk wel helemaal compleet maakt!

Frisse moed

Nadat ik de fotograaf weer aan wal had afgezet, ben ik even op ontdekkingstocht geweest op verschillende stekken. Het water bleek alweer flink gezakt, en alleen de bruine kleur herinnerde nog aan de hoogwaterpiek van afgelopen weekend. Toch wist ik in die paar uur weer een paar mooie snoeken aan boord te krijgen, wat uiteindelijk mijn eerste (zelfgevangen) vissen van 2022 waren. Maar belangrijker dan dat is het feit dat de omstandigheden weer wat vriendelijker zijn geworden, en dit ook een poosje zullen blijven.

Ik zet bij deze dus weer vol blijdschap de agenda open voor gidsdagen, en heb weer ongelooflijk veel zin om jullie mee te nemen in mijn schitterende werkgebied! Uiteraard weer met 100% vangstgarantie, en sowieso de garantie op een onvergetelijke dag!

Dus heb jij zin om even één of meerdere dagen alle gekte aan wal te ontvluchten, en wil je jezelf onderdompelen in eersteklas natuurbeleving? Reserveer dan hier jouw plek in de agenda!

Alvast een goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger