Blue Monday my ass

Al een beetje depri?

Terwijl ik mezelf door het nieuws heen worstel deze ochtend, word ik via allerlei media gemaand tot depressiviteit en somberheid. Het schijnt vandaag namelijk de gevreesde Blue Monday te zijn. De dag dat je je realiseert dat er van je goede voornemens niets terecht is gekomen, dat het vaak triestig weer is en dat er de komende periode weinig gezellige feestdagen zijn om naar uit te kijken.

Wat veel mensen niet weten is dat deze dag op geen enkele wetenschappelijke basis berust, maar is bedacht als marketingstunt door het reisbureau Blue Skies om zo de massa te bewegen tot het boeken van een reisje om het nare gevoel te verdrijven. Op zich natuurlijk geniaal bedacht, en reken maar dat het qua omzet zal hebben gewerkt!

Leve het licht!

Het zal wel aan de overdosis daglicht die me vrijwel dagelijks ten deel valt liggen, maar ik kan mezelf deze ochtend niet bepaald op sombere gevoelens betrappen. In tegendeel: De stemming is opperbest.

Zo denk ik bijvoorbeeld terug aan afgelopen vrijdag. De “inkt” van mijn vorige blog was nog niet droog, of mijn pelagic-hengel werd met brute kracht kromgetrokken door bijna anderhalve meter aan meerval. En na een ruim kwartier touwtrekken mocht ik deze slijmjurk triomfantelijk aan boord trekken, wat voor mij de dag helemaal goed maakte!

Dikke stekels

Ook de daar op volgende gidsdag was het genieten geblazen, want na weken te hebben moeten afzien onder slechte omstandigheden was de visserij weer als vanouds goed! Ondanks dat het doorzicht van het water nog niet is zoals het zou moeten, hadden de snoekbaarzen daar gezonde schijt aan. Vol enthousiasme zagen we ze op het scherm op onze shads knallen, en als alle aanbeten ook waren blijven hangen hadden we héél ruim in de dubbele cijfers kunnen eindigen!

De vissen die wél aan boord kwamen waren van het formaat waarvoor je naar de Biesbosch komt, en wat is het voor de gast gaaf om als eerste snoekbaars ooit gelijk een tachtiger te vangen!

Genieten

Het is hét medicijn tegen depressieve gevoelens, Blue Monday of niet: Trek lekker de natuur in en ga vissen! Want hoe slecht de vangsten soms ook waren, ik heb mezelf nog nooit op chagrijn kunnen betrappen aan boord. Soms win je wat, soms verlies je van de visgoden. Maar door jezelf bloot te stellen aan de elementen, en lekker vitamine D te tanken hou je je humeur opgeruimd.

Zelf mag ik morgen weer drie dagen op rij te water, en ik kijk er naar uit! Er staan weer leuke gasten op de rol deze week, en we gaan eens kijken of we die een onvergetelijke visdag kunnen bezorgen. Want van binnenzitten wordt niemand vrolijk.

Ben jij ook toe aan wat vitamine D, de wind in je haren en wellicht de vangst van je leven? Claim dan jouw visdag in de agenda!

Fijne Blue Monday!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger