Tijd voor groot!

Eindelijk is de omslag daar

Het leek de afgelopen weken wel of de zomervisserij maar blééf voortduren!

Bergen met speldaas hielden zich op de stekken op, waardoor de rovers weinig moeite hoefden te doen om aan de benodigde eiwitten te komen. Groot kunstaas werd eigenlijk vooral genegeerd, en de enige optie om een beetje aantallen te vangen was het gebruik van klein kunstaas. In dit geval met name chatterbaits en crankbaits. Op zich natuurlijk een leuke visserij, zeker voor gasten die hun eerste stappen in de roofvisserij maken, maar allesbehalve selectief..

Natuurlijk liep er geregeld wat groters tussendoor, maar de hoofdmoot van de vangsten bestond toch uit het typische Biesboschformaat van 70-80 centimeter, afgewisseld met mooie baarzen. Tot voor kort was het inzetten van groter (en dus selectiever) kunstaas weinig lonend, wat ons tijdens de Predatortour de das omdeed voor een al te hoge klassering. Twee dagen lang gooiden Joris en ik onze armen uit de kom met de grootst mogelijke lappen rubber, om in dit tijdsbestek slechts een paar kleinere vissen te vangen. Frustrerend genoeg, en wat het nog onverteerbaarder maakte was het feit dat we tijdens de eerste de beste gidsdag na het toernooi wél een meterplus snoek wisten te vangen. Aan klein kunstaas..

Gelukkig liet afgelopen week een kentering zien. Met het verder dalen van de watertemperaturen lijkt het speldaas, wat eerder nog overal en nergens rondzwom, zich te groeperen op de winterstekken. De snoeken op de ondieptes, die nog met hun pens op de afstervende plantenbedden liggen, verleggen daardoor de focus van een makkelijke snack langzamerhand naar een voedzamere maaltijd. En dus lijkt de balans tijdens de afgelopen gidsdagen door te slaan naar een voorkeur voor het grotere aas. En doordat dit net wat selectiever vist, hebben we daardoor ook een aantal mooie exemplaren kunnen vangen afgelopen week. Met name de zaterdag liep lekker; toen mochten we twee meterplus snoeken vangen.

We trekken de parallel wat groot betreft overigens ook door in ons materiaal de komende tijd. Ten tijde van de aanschaf van de Orka moest er ergens op worden bezuinigd, en dat was de motor. De Mercury deed het nog prima, dus deze werd overgebouwd op de nieuwe boot. Door het hogere gewicht van deze boot, en de mogelijkheid om een derde gast te faciliteren (iets waar nog redelijk vaak gebruik van wordt gemaakt) liepen we daardoor snel tegen de grenzen van “slechts” 60 PK op: De topsnelheid was ondermaats, en in plané komen vergde nogal wat werk met de powertrim. Werkbaar, maar niet ideaal.

We hebben daarom na een uitstekend zomerseizoen de investering kunnen doen in een krachtbron die recht doet aan de capaciteiten van deze boot, en die ons weer een beetje sneller op de goede stekken zal brengen in ons enorme werkgebied. Binnenkort zal de Orka worden voorzien van een 100 PK Yamaha motor, die de voorgenoemde ergernisjes waarschijnlijk in één klap zal verhelpen. En uiteraard verheug ik me bij voorbaat al op de eerste testvaart!

Dus wil jij ook eens ervaren dat de upgrade naar groot in al zijn aspecten een verbetering is? Boek hier dan snel jouw zakelijke of particuliere gidsdag aan boord van een unieke boot, die straks eindelijk echt áf is!

Oktober zit helaas al ramvol. Maar er zijn nog enkele openingen in november (wat waarschijnlijk een nog betere maand gaat worden!) beschikbaar. Niet twijfelen, gewoon naar de site gaan, en op die knop rammen!

Je zult er geen spijt van krijgen!

En wil je alvast wat voorpret? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger