Volgas oktober in!

Druk weekje

We hebben weer een drukke week achter de kiezen, die we vandaag aan wal afsluiten. Want naast een hele serie gidsdagen moest ook de trekauto worden vervangen. De welbekende blauwe Pajero kreeg teveel kuren om nog aan repareren te beginnen, dus die mag elders geld gaan kosten..

Inmiddels is dat schip van bijleg vervangen door een nette, zilvergrijze Nissan Terrano. De stickers zijn inmiddels besteld, en hopelijk gaat dit karretje wat probleemlozer door het leven dan de vorige. Een auto is voor mij namelijk niets meer dan een middel om de boot naar de jachthaven te krijgen, en verder geef ik er weinig om. Helaas ben ik vanwege een ongeremde trailer gebonden aan “iets” met een ladderchassis, dus kom ik in de praktijk altijd bij ouwe terreinwagens uit. Daar zijn er gelukkig nog best veel van. Mocht Toyota me willen sponsoren met een LandCruiser of Hilux zijn ze uiteraard van harte welkom!

Woei

De afgelopen gidsdag was een mooi avontuur! Samen met Harald en Sander trotseerden we de elementen die dag, bestaande uit slagregens en harde wind. De paar andere diehards die we die dag op het water ontmoetten hebben mijn respect!

De ochtend besteedden we met verticalen, zodat we de urenlange regenbuien lekker in elkaar gedoken in onze goretexpakken konden uitzitten. Daarvoor werden we beloond met harde aanbeten op onze verticaalhengels, en naast wat klein grut ook met een paar mooie exemplaren. De snoekbaarsvisserij begint gelukkig weer op gang te komen na een periode waarin het allemaal erg taai was.

In de middag verlegden we de aandacht naar de snoek, en kregen we in plaats van met regen te maken met aantrekkende harde wind. Wat ben ik dan blij met de Orka! Op dit stabiele platform konden we tussen de hoge golven met schuimkoppen toch de goed lopende stekken op het wijd bevissen, wat ons nog een paar mooie snoeken opleverde. Helaas wist de grootste die dag te ontsnappen..

Klaar voor een drukke oktober

Vandaag maak ik me dus even niet druk. De “nieuwe” auto moet even economisch worden ingepakt, de boot gaat weer even door de wasbox en we keutelen vanmiddag even bij van Pelt langs om de spulletjes weer op peil te brengen. Er komt namelijk een extreem drukke oktobermaand aan!

Niet alleen zitten we tot de nek gevuld met gidsdagen, ook mogen Joris en ondergetekende weer onze eer verdedigen op de Predatortour halverwege deze maand. Het huisje is inmiddels geboekt, dus ik kijk uit naar een leuke en leerzame week vissen op het scherpst van de snede. De gasten zullen weer van de opgedane kennis gaan profiteren!

Oktober zit zoals gezegd tot de nok gevuld, maar voor november zijn er nog zat beschikbare dagen. In die maand verwacht ik dat de snoekvisserij op zijn top zal zijn, en dat ook de snoekbaars zich weer op de winterstekken zal beginnen te verzamelen. Vissen op z’n best dus! Dus wil jij mee op avontuur, en ben je niet bang voor een beetje wind en regen (regenkleding en warmtepakken heb ik kosteloos voor je beschikbaar)? Boek dan hier jouw dag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger