Bakken in de zomer

Altijd kans op het monster

Het vissen op roofvis in de zomer heeft voor mij elk jaar weer twee gezichten. Tijdens de gidsdagen proberen we natuurlijk zoveel mogelijk vissen te vangen, en tijdens die inspanningen komen we dan vaak op de grote baarzen uit. Zeker in de vroege ochtenduren laten deze zich momenteel aardig vangen, en sinds de seizoensopening hebben inmiddels al tientallen dikke baarzen de binnenkant van de boot gezien. Allemaal tegen de halve meter, maar nog niet erover dit seizoen. Desalniettemin prachtige vissen om te vangen, en ook nog eens extreem fotogeniek! Punt is alleen dat ze gewoon niet zo groot worden..

Daarom was ik afgelopen woensdag zelf eens een dagje het water op, om gericht te vissen op groot wild. Met name de meerval bleek de laatste tijd in groten getale aanwezig op de stekken, en door het troebele water bleven deze tot in de middag actief. Plan was dus om deze monsters pelagisch achter de schubben te gaan zitten, en zo geschiedde. Met de Livescope én het gloednieuw op de boot gemonteerde PS30 systeem zocht ik de vissen actief op, en viste deze met de Savage Gear monster slug op een 100-grams loodkop gericht aan. Vrijwel meteen nadat ik gestart was, sloeg ik al mis op een dikke meerval die ineens onder de boot tevoorschijn kwam. Balen. Een uurtje later kreeg ik weer een mooie vis in beeld, met een formaat van zo’n 1.70 meter. De shad daalde neer naar de vis, en deze reageerde meteen. Een kiezelharde aanbeet volgde, en met een tot in het handvat gekromde hengel zette ik vol druk op de vis. Helaas schoot deze tot mijn verbazing alsnog los..

Monster snoekbaars

Hierna was ik eigenlijk al in de stemming om terug te varen naar de haven, en een wijntje te pakken om mijn verdriet te verdrinken, maar ineens viel mijn oog op een signaal op de PS30 zo’n zes meter naast de boot. Toch nog maar even aanvissen dus. Ineens steeg de vis op, en ramde vol op de shad. Maar de dril voelde heel anders dan bij de meerval kort daarvoor. Dan weet je dat je altijd met snoek of snoekbaars te maken kunt hebben, en je dus iets voorzichtiger moet zijn met druk zetten. Ineens brak er een enorme snoekbaars door het oppervlak van het troebele water! Zou het eindelijk die vurig gewenste meterplus snoekbaars zijn? Helaas bleek deze vis na meting “slechts” 95 centimeter te zijn, wat nog net één centimeter onder mijn al jarenlang staande PR is. Toch maakte deze vis de onfortuinlijke ochtend helemaal goed!

Een taaie gidsdag die uiteindelijk goed afliep

Veel tijd om van deze topvis te genieten had ik niet, want de volgende dag stond er alweer een gidsdag op de rol. En niet onder de makkelijkste omstandigheden. Van de ene dag op de andere was de wind gedraaid naar noordoost, en was de temperatuur zo’n tien graden gedaald. De grote baarzen lieten zich niet zien, de meervallen zwommen apathisch onder de aangedropte shads door en ook de snoekbaarzen lieten in eerste instantie geen teken van leven zien. Tijd om de tactiek te veranderen.. Op naar het hardst stromende water in mijn werkgebied. Hier zou de vis in mijn ogen geen tijd hebben om lang na te denken, en moest deze snel beslissen. En dat idee klopte ook. Hier vingen we ons heel dik in de dubbele cijfers aan snoekbaars, Met zelfs twee double hookups! Zo zie je maar dat een verandering van het plan soms je dag kan maken.

Zin in de zomer!

Afgelopen winter was nogal een taaie bedoening, net zoals eigenlijk het hele afgelopen seizoen. Dit seizoen lijken de kaarten anders te liggen. De gidsdagen zijn weer ouderwets goed, en we zien weer erg grote vissen aan boord komen. En die grote vissen vang ik toch net wat liever in mijn korte broek dan in mijn warmtepak 😉 De snoeken laten we voorlopig met rust. Veel te warm nu. Maar zij laten mij ook met rust, want ik heb nog geen snoek als bijvangst gehad dit seizoen. Prima zo! De focus gaat nu naar de baars, de snoekbaars en de machtige meerval. En daar kijk ik naar uit!

Ook mee op jacht naar het monster? Boek hier jouw plek aan boord van de ultieme visboot!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger