Van de nood een deugd

Beetje druk..

De afgelopen week zat tot mijn plezier nokvol met gidsdagen, en de timing was dan ook perfect: het water had door de koude noordoostenwind die al weken uit die hoek blies een mooie temperatuur van zo’n 17 graden. Net voor de bloedhitte die we nu ervaren dus. Er was alleen één belemmerende factor deze week. Op de grote wateren rondom de Biesbosch werd deze week de Predatortour gehouden. Het EK roofvissen waar ik zelf ook zes keer aan heb meegedaan. De goede stekken op de Amer en het Hollands Diep werden deze week dus compleet platgevist door 150 deelnemende teams, dus die uitwijkmogelijkheid verviel voor mij. We moesten het deze week met de Biesbosch zelf doen. En dat bleek geen straf gelukkig. Normaal probeer ik in de ochtenduren eerst pelagisch te vissen op meerval en snoekbaars tijdens gidsdagen, maar de stevige wind belemmerde dat bijna de hele week. Slechts één dag lukte het wel, en dat leverde een gemiste aanbeet van een plusminus anderhalve meter meerval op, en een dikke 2 meter plus vis die minutenlang bij de tros dauwpieren bleef hangen zonder toe te happen. Het blijven lastige vissen om te vangen, maar dat maakt de uitdaging zo groot!

Snoek en baars

Waar dit weertype, met een stevige bries en lekker zonnetje echter wél prima voor was, waren de snoeken en de baarzen. Superlange driften op de wind, slechts af en toe bijgestuurd met de elektromotor en lekker werpend met de bladed Jigs die ik uit de USA heb meegenomen leverde aanbeet na aanbeet van snoeken en dikke baarzen op. We hebben elke dag in de dubbele cijfers gevist, en er zijn werkelijk schitterende vissen aan boord gekomen! Niet alleen grove baarzen en snoek, maar ook de eerste roofbleien en een uit de kluiten gewassen snoekbaars die ook tussen de plantjes lag. Kortom: het is een seizoensopening geweest om de vingers bij af te likken! Als visgids is het altijd maar afwachten wat Moeder Natuur je voor de voeten gooit, en laten we wel wezen; vorig seizoen was gewoon niet best. Hoe anders hangt de vlag er nu bij, hoewel het natuurlijk afwachten is wat deze hete dagen met de visserij doen de komende tijd.

Meerval en roofblei

Met een watertemperatuur boven de twintig graden probeer ik altijd een beetje om de snoeken heen te vissen. Deze trekken de hoge temperatuur immers slecht, en zijn erg kwetsbaar voor zuurstofgebrek. Natuurlijk ben ik wat dat betreft niet roomser dan de paus, en weet ik gerust wel dat er ook de komende tijd snoeken zullen worden gevangen tijdens het baars- of snoekbaarsvissen, maar gelukkig hebben we met de meerval en de roofblei mooie alternatieven voor handen. En om met name die eerste soort nog gerichter te kunnen bevissen heb ik dan ook weer een flinke investering voor jullie gedaan: sinds gisteren is de boot voorzien van het Garmin Panoptix PS30 sonarsysteem. De ultieme aanvulling op het al aanwezige Livescope systeem. Nu kunnen we niet alleen voor- en achteruit de vis live zien zwemmen, maar nu ook links en rechts van de boot. Het was een rib uit het lijf, maar ik kan je beslist garanderen dat je hier heel veel plezier aan gaat beleven! Morgen ga ik met maatje Joris het water op om alles perfect op elkaar af te stellen, zodat alles tiptop in orde is voor de eerste gidsdagen.

Zin in een mooie zomer!

De geweldige seizoensopening en de laatste aanvulling op de geweldige boot zorgen er dan ook voor dat ik enorm veel zin heb in het aankomende hoogseizoen! We hebben in Amerika enorm veel bijgeleerd qua technieken en kunstaas, en dat laat zich zien in de goede vangsten momenteel. Daarnaast is de meerval weer massaal teruggekeerd op de zomerstekken, dus ook daarvan gaan er zeker weer een aantal aan boord komen de komende weken. Mijn stem ben ik overigens nog steeds grotendeels kwijt na mijn longontsteking vorige week, maar dat mag de pret niet drukken. Dat gaat immers nog wel een week of twee duren..

Wil jij ook eens ervaren hoe het is om te vissen met het beste van het beste qua sonarapparatuur? Er zijn nog wat plekken in de agenda vrij de komende tijd. Klik hier om jouw dag te boeken!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger