Een veelbelovende start

De kop is er weer vanaf!

Het is elke seizoensopening altijd weer even aftasten wat werkt, en vooral wat niet. Normaal laat ik de opening op zaterdag vanwege de drukte liever aan me voorbijgaan, maar na twee maanden niet in mijn visgebied te zijn geweest was ik toch wel even benieuwd hoe de vlag erbij hangt. Met een vriend planden we een korte sessie in de ochtend in om al mijn nieuwe Amerikaanse speeltjes eens uit te proberen. De stevige noordoostenwind was daarbij overigens wel een beetje een spelbreker, want wat was het nog koud in de ochtend. Desondanks mochten we over de vangsten niet klagen die ochtend, en ook de eerste gidsdag in het nieuwe seizoen leverde behoorlijke aantallen vangsten op van alledrie de soorten. Nog niet helemaal de formaten waar we naar op zoek zijn, maar de aantallen maakten veel goed.

Het warmt snel op

Wat vooral opviel was de nog relatieve lage watertemperatuur die eerste gidsdag. Nergens kwam deze nog boven de zeventien graden uit, en dat is voor eind mei nog best koeltjes. Een voordeel hieraan is wel dat de waterplanten nog niet tot in het oppervlakte zijn gegroeid, wat de visserij zeker tijdens opkomend en hoog tij wat eenvoudiger maakt. Je kunt je kunstaas op de juiste momenten van de dag prachtig over de planten vissen, en dat was ook precies de techniek die de meeste vis opleverde. Toch verwacht ik dat met het huidige mooie weer het water snel zal gaan opwarmen, en met name de grote baarzen in het gebied reageren daar vaak als door een wesp gestoken op. Juist die grote baars is nu nog erg passief, maar ik denk dat dat elk moment kan gaan omslaan als dit zonnige weer doorzet de komende tijd.

Roofblei?

Ook valt op dat de roofblei zichzelf nog niet heeft laten zien sinds de opening. Zowel aan de hengel als jagend op het water moeten we de eerste nog tegenkomen, terwijl juist de roofblei in eerdere, warmere seizoensopeningen vaak de kers op de taart was. Ook bij deze soort ga ik er van uit dat die snel ter tonele zal gaan verschijnen, zeker op de stromende rivier. Het seizoen is dus weliswaar goed van start gegaan, maar ik verwacht nog verbetering de komende weken. In elk geval hebben de vanuit Amerika meegebrachten technieken en aasjes goed vis opgeleverd, dus we hebben weer wat mooie alternatieven om de gasten hun visje te laten vangen de komende tijd. Van snoekbaars aan de bottom-bouncers met walleye-spinners tot dikke baarzen en snoeken aan de bladed jigs en buzzbaits, het zijn leuke en makkelijk toepasbare technieken om het dressuurspook van afgelopen seizoen hopelijk definitief te verjagen.

Ook eens kennismaken met de winnende technieken van de andere kant van de grote plas? Boek hier dan jouw veelzijdige gidsdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger