Back in the game!

Zin in het nieuwe seizoen!

Na een prachtige reis naar de staat Minnesota in de USA ben ik weer veilig terug in ons kikkerlandje. Nou ja veilig.. Helaas bleek ik een longontsteking te hebben meegenomen op de terugweg, en werd ik vorig weekend snel zieker en zieker. Op maandagochtend kon ik me gelukkig melden bij de huisarts, en dat was niets te vroeg! Ik zat volgens haar namelijk al dicht tegen een ziekenhuisopname aan qua saturatie. Gelukkig sloeg de antibiotica goed en snel aan, en waren we er eigenlijk in een mum van tijd weer aardig bovenop. Mijn schorre stem en het hoesten zullen helaas nog wel een week of twee blijven, want de ontsteking heeft wat littekenweefsel in mijn keel en longen achtergelaten. Maar we zijn gelukkig klaar voor de seizoensopening, en wat heb ik daar een zin in!

Nieuwe methodes, nieuwe presentaties

Want niet alleen heb ik in de USA enorm veel inspiratie opgedaan voor het artikel dat ik hierover voor Beet moet schrijven; ook heb ik voor de roofvisserij een heleboel nieuwe methodes en presentaties geleerd van de pro’s aan de overkant van de grote plas! Ik heb ervaring mogen opdoen bij een aantal van Minnesota’s beste walleye- en bass vissers, en heb enorm veel van ze geleerd. Heb je bijvoorbeeld wel eens van de slow death rig gehoord? Een dodelijke manier om een eenvoudige regenworm te presenteren, en waaraan ik bass na bass na bass heb gevangen. Ik kon het niet laten deze -in de gesloten tijd volstrekt legale- techniek ook eens hier te proberen, en deze leverde meteen een aantal snoeken en snoekbaars op! En doordat ik wat vuil wasgoed ter plaatse heb achtergelaten, was er genoeg plek in de koffer om eens flink huis te houden bij de lokale Cabela’s. Ik heb dus karrevrachten materiaal mee terug genomen wat hier totaal niet bekend is. Eens kijken of we hiermee de toenemende dressuur kunnen omzeilen.

Weer uit de tunnelvisie

Daarnaast heb ik duidelijk de lol weer hervonden in het ‘gewone’ roofvissen tijdens mijn trip. Zoals je wellicht weet heb ik vanaf afgelopen zomer vrijwel alleen nog maar pelagisch op meerval gevist, en was ik mijn Mojo voor het normale werpende vissen een beetje kwijt. De woest vechtende largemouth bass heeft me er echter weer aan mijn haren er bij gesleurd, waardoor ik duidelijk weer zin heb gekregen om de focus op onze dikke baarzen (daar zijn ze in de USA echt van onder de indruk!), snoekbaarzen en vooruit: ook de snoeken te leggen. Daarnaast gaan we ook eens kijken of we tijdens de zomerse gidsdagen de roofblei gericht achter de schubben kunnen komen. Ook een spectaculaire vis om te vangen immers. En natuurlijk blijven we ook de meerval bejagen, want dit blijft de meest uitdagende tegenstander! Kortom ik heb heel veel zin in de seizoensopening! De molens zijn weer voorzien van nieuwe lijn, de tackleboxen zitten weer nokvol kunstaas en de buitenboordmotor heeft zijn beurtje ook weer gehad. Kom maar op met dat nieuwe seizoen!

Wil jij ook nog eens mee tijdens de vaak erg succesvolle openingsweken? Dan raad ik je wel aan om snel je slag te slaan. Want de agenda is inmiddels al behoorlijk gevuld. Boeken kan zoals gebruikelijk hier.

Goed weekend en tot ziens aan boord!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger