Gaaf weekje!

Improviseren en proberen

De afgelopen week heb ik letterlijk elke dag op de boot gezeten, dus vandaar dat dit blog op zaterdag wordt geplaatst. Niet alleen voor de gidsdagen, maar ook voor Vaarplezier heb ik deze week dus dagelijks het ruime sop gekozen, en we hebben wat meegemaakt deze week. Zo begonnen we op maandag met een gidsdag onder pittige omstandigheden: de wind was die dag net naar noordoost gedraaid, en de baarzen, die de weken ervoor massaal en in grootformaat aan boord kwamen lieten zich niet meer zien. Ook de snoek gaf niet thuis, net als de meervallen. Na uren zonder enige aanbeet besloot ik die dag een grote gok te nemen, en naar het hardst stromende gedeelte van mijn werkgebied te varen. Een stuiterrit van een dik half uur op volle snelheid, maar het was het afzien waard! Ter plaatse troffen we volop actieve snoekbaars, en vingen we alsnog meer dan twintig vissen in die paar uurtjes.

Weer een omslag

De dag erna mocht ik voor Vaarplezier het water op om een aantal cursisten klaar te stomen voor het examen Klein vaarbewijs 1, maar de woensdag stond er weer een gidsdag op de rol. Het weer was inmiddels weer helemaal omgeslagen, met een pittige zuidwestenwind en wat donkerder weer. Toch besloot ik terug te keren naar de stromende rivier met de gasten, en ook nu werden we niet teleurgesteld. Wederom kwamen er dubbele. cijfers aan snoekbaars aan boord, maar nu waren de formaten ook een stuk groter. Met een gemiddelde lengte van zo’n 70 centimeter leverde dat in combinatie met de harde stroming geweldige drils op! Maar het klapstuk kwam aan het eind van de middag: Ineens zagen we op het betonblok van een boei twee meervallen op het Livescope-scherm. De gast liet de shad zakken, en ineens flitste één van de meervallen omhoog, en greep het kunstaas! De lichte pelagic-hengel boog door tot in het handvat, terwijl de vis snel lijn naam, maar helaas schoot deze vis na enkele minuten alsnog los. Balen!

En weer een omslag..

Maar de euforie duurde helaas niet al te lang, want opnieuw veranderde het weer.. Het werd flink koeler, en ook de wind draaide weer alle kanten op. En ineens deden de snoekbaarzen niets meer. Ze kwamen slechts even aan de shads snuffelen, om vervolgens weer terug te zakken. Welke kleur we er ook aan hingen; ze deden gewoon helemaal niks. Slechts één snoekbaars beet toe en bleef gelukkig ook hangen. Kortom: ik moest wederom een alternatief plan bedenken. Dus snel de sluis door, en op naar een grote zandbank midden op het water die al vaak de gidsdagen gered heeft. En dat gebeurde ook ditmaal: Hier bleek de snoek eindelijk weer enige activiteit te vertonen. En na een paar gemiste aanbeten kwamen er gelukkig ook een aantal aan boord. En zo wisten we deze week de gidsdagen dus elke keer tot een goed einde te brengen, ondanks de lastige omstandigheden.

Afkoeling in juli?

De start van juli laat een bijzonder weerbeeld zien. Alles koelt nu af, en met regelmatige neerslag worden ook de watertemperaturen een stuk beter voor de roofvisserij. Hierdoor gaan we de komende gidsdagen ook weer volop achter de snoek aan, die we de laatste weken een beetje hebben proberen te vermijden. We moeten maar zien hoe lang dit weerbeeld gaat aanhouden, maar het is wat mij betreft een prettige onderbreking in een normaal snikhete periode. Wat het effect op de bijtlust van onze rovende vrienden wordt is natuurlijk koffiedik kijken, maar we gaan weer alles op alles zetten om de komende gidsdagen tot een succes te maken!

Ook eens een dagje mee op jacht? Klik hier om jouw dag te boeken!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger