De mooiste gidsdag

Onvergetelijke herinneringen

Begin dit jaar kregen we vreselijk nieuws: bij mijn vader was uitgezaaide kanker geconstateerd. Gelukkig nog in een vroeg stadium, dus de behandeling had een goede kans. En dat kwam gelukkig uit, want de chemotherapie lijkt goed te hebben gewerkt. De tumoren zijn kleiner geworden, en hij voelt zich steeds beter. Het biedt natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst, want de situatie kan natuurlijk altijd weer verslechteren. Maar tot nu toe is het so far so good.

Het heeft me wel doen realiseren dat je moet genieten van het leven, en de mensen om je heen. Want het leven is sneller voorbij dan je denkt. Ik heb die ouwe al best vaak eens gevraagd om aan boord te stappen voor een dagje vissen, maar er was nooit tijd voor. Hij werkte nog fulltime in de sigarenwinkel, had met zijn drafpaarden een nogal intensieve hobby en gaf eigenlijk niet zoveel om vissen. Maar na deze wake-up call is hij het rustiger aan gaan doen. De dravers zijn verkocht, en de uren in de winkel een stuk geminderd. En ineens was er de tijd om eindelijk die dag samen in te plannen. En zo geschiedde gisteren 😀

Best wel wat pech

AL vroeg kozen we samen het ruime sop, en als eerste probeerde ik hem natuurlijk op een meerval te zetten. Er waren echter zeer weinig exemplaren op de gekozen stek aanwezig. Opeens kwam er echter een behoorlijke vis op een meter of vier diep aanzwemmen op het scherm. De shad werd gepresenteerd, en de vis reageerde onmiddellijk door er naar toe te stijgen. Helaas kwam er precies op dat moment een vrachtschip met een enorme hekgolf langs denderen, waardoor de vis door de beweging van de shad verjaagd werd. Balen!

En er waren meer pechgevallen: Halverwege de ochtend kreeg mijn vader een flinke snoek op zijn chatterbait, maar deze schoot los. Hetzelfde gebeurde bij mij, met een baars die hard richting de magische halve meter ging. Letterlijk tien centimeter voor het net schoot de haak los, ondanks dat ik de vis zo voorzichtig mogelijk drilde. Daarnaast gooide de harde wind roet in het eten toen we op snoekbaars wilden vissen. Jammer, want die bijten de laatste tijd juist goed! Gelukkig wisten we evengoed nog een stel prachtige baarzen en een snoek te vangen, waardoor we alsnog een prachtige dag samen mochten beleven. Die we overigens afsloten met een lekkere barbecue thuis!

Vergeet niet te genieten

Af en toe lopen we onszelf en onze dierbaren veel te snel voorbij in onze drukke levens, en beseffen we ons dat pas wanneer het te laat is. Het is ook de reden dat ik mijn drukke baan in loondienst uiteindelijk heb ingeruild voor het onzekere bestaan als fulltime visgids. Toch is dit de beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Want het is pure rijkdom dat ik mijn pa nu deze mooie dag heb kunnen bezorgen, op zo’n mooie boot. En er zullen vast nog wel meer keren komen nu die ouwe de smaak te pakken heeft.

Wil jij ook onvergetelijke herinneringen met dierbaren maken? Ik zorg ervoor!

Boek hier jouw onvergetelijke gidsdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger