Een droom komt uit!

De jarenlange jacht op het monster

De afgelopen jaren is het één van mijn grootste dromen geweest om een meterplus snoekbaars te vangen. En dat is echt zoeken naar een speld in een hooiberg, want dat soort exemplaren uit de absolute buitencategorie zijn niet alleen extreem zeldzaam, maar ook extreem slim! Letterlijk alle winst die ik met het gidsen heb gemaakt de afgelopen jaren heb ik weer geïnvesteerd in de apparatuur op de boot om de kans op het vinden van deze vissen zo groot mogelijk te maken: Met de Livescope en de PS30 live sonarsystemen aan boord zie ik nu letterlijk elke vis in een straal van 25 meter rondom de boot. En ondanks dat het pelagic vissen vanaf een consoleboot beslist lastiger is dan vanaf een boot met stuurknuppel, ben ik er de laatste tijd toch steeds handiger in geworden. En dat heeft de afgelopen tijd prachtige resultaten opgeleverd. Niet alleen mochten we een paar schitterende meervallen vangen, maar ook hebben inmiddels alweer 8 90+ snoekbaarzen kortstondig de binnenkant van de boot gezien sinds we over de apparatuur beschikken. Een week geleden mocht ik zelf nog een exemplaar van 95 centimeter vangen, nadat ik net een meerval van zo’n 1.80 meter had verspeeld. Dat was niet alleen een mooie troostprijs, maar toen die vis bovenkwam dacht ik even dat ik uiteindelijk de magische grens had gehaald. Toen na meting bleek dat ik daarvoor nog vijf centimeter tekort kwam, was dat toch een lichte teleurstelling..

Eindelijk over de magische grens!

In de loop der jaren heb ik een aantal eigenaardigheden in mijn werkgebied gebruikt om gericht op grote snoekbaars te vissen. De mensen die wel eens vaker met me zijn mee geweest weten wel wat ik bedoel. Verder weid ik er niet over uit, want ik heb jaren in die stekken geïnvesteerd om ze te vinden, en de stekkenpezer is helaas nooit ver weg. Op één van die stekken kwam ik met mijn vaste gasten René en Martijn aan, met een eigenlijk nét iets te harde wind om mijn favoriete spelletje goed te kunnen uitoefenen. Maar een blik op de schermen liet zien dat er meerdere zeer grote vissen op de stek aanwezig waren! Doorzetten dus, en alles uit de kast halen om de boot zo goed en stil mogelijk boven de vis te krijgen. We hadden immers de hele ochtend nog niets gevangen. Opeens maakte één van de enorme vissen zich los uit het groepje, en dook vol op de gepresenteerde shad van René! De zware pelagic-hengel ging krom als een hoepel, en de vis nam flink lijn van de strak afgestelde reel. Dit was het monster waar ik al zo lang achteraan heb gezeten! Toen de dril maar bleef duren en duren, begon ik het vermoeden te krijgen dat we een kleine meerval hadden gehaakt, maar toen de vis uiteindelijk door het oppervlak brak en op haar zij rolde stonden we sprakeloos! Snel het net eronder, en onder luid gejuich van onze kant kwam het monster aan boord! Na meting bleek de vis 100 centimeter en een beetje te zijn, wat eindelijk mijn droom liet uitkomen.

Ook een bak voor Martijn

Intussen zat Martijn achterin een beetje sip te kijken. Hij had namelijk seconden voor deze magische vangst zijn plek opgegeven aan René (met pelagic vissen kan er slechts één persoon tegelijk vissen), en na de metervis ving René ook nog eens een exemplaar van 82 centimeter om het er nog even in te wrijven.. Gelukkig lag de stek echt vol met grote vissen, en wilden ze ook bijten. Nadat Martijn weer de hengel had overgenomen gingen we weer op zoek, en het duurde niet lang voordat ook hij met een tot in het handvat gekromde hengel zat. En na een pittige dril mocht hij dan ook poseren met een geweldige bak van een snoekbaars van 87 centimeter! Helaas net de 90-grens niet gehaald, maar dat zal bij deze vis niet lang meer duren. Hierna besloten we onder het genot van een single-malt whisky (die ik voor dit soort gelegenheden aan boord heb) de terugtocht naar de haven aan te vangen. De wind was immers ook te sterk geworden om goed te kunnen vissen. Dat bleek ook de volgende dag, toen ik met mijn gasten terugkeerde naar de stek. Meteen kreeg Rolf een aanbeet van een enorme vis, maar deze schoot na een paar minuten helaas los. Daarna was de shad door de enorme golfslag helaas niet meer stil te houden, waardoor de enorme snoekbaarzen beneden er niet meer in trapten. Gelukkig kon ik de vangdrang van de gasten stillen met flinke aantallen snoek op een andere stek. Die variatie is wat mijn visgebied immers zo bijzonder maakt!

Ook mee op jacht naar monsters? Boek dan hier jouw gidsdag op de ultieme visboot!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger