Booming business!

Home/Uncategorized/Booming business!

Booming business!

Nederland Visland

Baars en de rest

De -inmiddels alweer enigszins voorbije- coronacrisis leek even roet in het eten te gooien, maar de ontwikkeling die ik reeds eerder zag ontstaan is zich overduidelijk aan het doorzetten: Het sportvissen in het algemeen, en roofvissen vanaf de boot in het bijzonder zit enorm in de lift!

Niet alleen zie ik meer sportvissers aan en op het water dan ooit, ook de boekingen bij ons gaan momenteel crescendo, en we mogen daarbij steeds meer nieuwe gezichten aan boord verwelkomen. Een interessante ontwikkeling in ons mooie, waterrijke land!

Steeds meer bekruipt me het idee dat corona juist heeft bijgedragen hieraan, met in duigen vallende buitenlandse vakantieplannen voor veel mensen. Een hernieuwde belangstelling voor de potentie van ons eigen waterlandje als vakantiebestemming is hiervan wellicht het resultaat. Ik begreep zelfs dat er dit seizoen 60% meer vispassen zijn verkocht dan vorig seizoen, en dat geeft de potentie van Nederland-visland wat mij betreft wel aan!

Ook de steeds langer wordende zomers dragen bij aan het vakantiegevoel, waarbij het prettiger is om op het water te zijn dan aan land. En waar kan je dan beter vertoeven dan in de Biesbosch? Hier vind je immers grote roofvis, een adembenemend mooie omgeving en alle faciliteiten die je maar kunt wensen!

Met onze keuze om de baars als hoofdsoort te bevissen hebben we een mooie, actieve visserij te pakken die al veel zeer tevreden klanten heeft opgeleverd. Want er kwamen niet alleen heel wat dikke baarzen aan boord; er liepen ook nogal eens flinke snoeken en snoekbaarzen tussendoor! En dat aan heerlijk licht materiaal, zodat er ook echt plezier aan de vangsten werd beleefd.

Kortom; de Nederlandse hengelsport is booming business, en dat is geheel terecht! Wie ik ook spreek in de keten, iedereen heeft het drukker dan ooit! Van Marc-Jan van de botenverhuur, William van de hengelsportzaak of Thijs de visbotenbouwer: Het is aanpoten geblazen! De markt is groeiende, en de bereidheid om geld uit te geven voor kwaliteit groeit.

Dit biedt niet alleen kansen voor de bovenkant van de markt, maar ook voor hen die een laagdrempeliger product of dienst willen aanbieden voor een andere doelgroep. Zo blijft er voor iedereen wat te kiezen, en maken we als sector optimaal gebruik van de leverage die de huidige tijd ons biedt!

Wat mij betreft een kans uit duizenden om definitief van het hobby-imago, en de bijbehorende versnipperde belangen af te komen. Met een sterkere sector als resultaat!

En wil je je alvast in de Nederlandse visserij inlezen? Download dan gratis mijn nieuwste ebook “Project Roofvis”!

Goed weekend!

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews
Door |2020-07-10T18:09:00+00:00juli 6th, 2020|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Booming business!

Over de auteur: