Strepen en stekels!

#Actief #Snel #Licht

Het zal niemand de afgelopen tijd zijn ontgaan dat het vissen op baars de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen in populariteit en exposure. Toernooien als Skills and Stripes en PerchPro richten zich volledig op deze niche, en ook bekende vloggers als Evert Oostdam en de Vistechnische Dienst hebben hier al lang op geanticipeerd met hun content!

Die al dan niet hernieuwde populariteit van deze doelsoort komt natuurlijk niet uit de lucht vallen: Het is ook echt een geweldige visserij, die zich kenmerkt door een actieve, werpende stijl, een hoog tempo en licht materiaal! Kortom: Alle ingrediënten voor een enerverende visdag op een soort die ook op esthetisch gebied klopt als een bus. Wie is er immers niet gek op deze prachtige verschijning? Met zijn donkere olijfgroene kleur, zijn mooie zwarte strepen en zijn knalrode vinnen is het misschien wel de meest fotogenieke vis van Nederland!

Daarnaast durf ik te stellen dat  de gerichte visserij op baars de leukste visserij is die we in Nederland kunnen beoefenen. Het lichte materiaal dat we hiervoor gebruiken trekt een minder zware wissel op de armen tijdens een lange dag gooien, De baars is zeker voor zijn formaat een harde vechter, en tijdens deze visserij heb je kans op letterlijk alles als bijvangst! Zelf hebben we tijdens gidsdagen op baars al snoek, roofblei, winde en snoekbaars als bijvangst mogen noteren, en ik ken vissers die ook al zeeforel en zelfs zeebaars (op zoet water!) op deze manier hebben mogen vangen!

De baarsvisserij is in mijn ogen dan ook de gedroomde tegenhanger van het Amerikaanse bassfishing, wat in die contreien natuurlijk een eersteklas cashcow is! Rondom de large- en smallmouth bass is een miljoenenbusiness ontstaan die alleen maar winnaars kent: Een supergezond en uitstekend beheerd visbestand, geen plaats voor beroepsvisserij, een florerende branche (hengelsportzaken, gidsen, bootverhuurders etc.) en een enorme TV-exposure van grote toernooien.

In mijn ogen heeft de visserij op baars de potentie om dé sportvisserij van Europa te worden op het zoete water, en nergens kunnen we daar meer van profiteren dan hier in Nederland! Nederland is immers een absoluut baars-walhalla, met zijn rivieren, delta en duizenden kilometers aan de door deze soort zo geliefde stenen kantjes en taluds! Niet voor niets groeit deze soort in ons land uit tot prachtige formaten. De omstandigheden zijn hier immers perfect! Niet alleen op het zoet, maar ook op het zoute, waar de tegenhanger van de “gewone” baars op vrijwel identieke manier kan worden gevangen!

Ook als gidsbedrijf hebben we de afgelopen tijd de aandacht volledig op de baarsvisserij gelegd, en de gasten zijn zonder uitzondering enthousiast hierover! Ook zij waarderen het lichte materiaal, de actieve visserij en de kans op veel verschillende vissoorten in de boot. Er zit dus beslist muziek in deze specifieke visserij, dus we zullen onszelf hier steeds verder in gaan bekwamen in de praktijk.

Wil je dit zelf ervaren? Plan dan snel jouw gidsdag op baars in, want de agenda is zich alweer tot ver in het najaar aan het vullen!

En wil je alvast wat voorkennis opdoen? Download dan mijn ebook “Project Roofvis”!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger