Nog meer actie!

Home/Uncategorized/Nog meer actie!

Nog meer actie!

Plantjes en snoeken!

Wat hebben we deze week weer lekker lopen harken in de Biesbosch! De werpende visserij met grote grinders en kleine chatterbaits, die echt letterlijk middenin de begroeiing moesten worden aangeboden is een heerlijke activiteit!

In tegenstelling tot de vaak wat tragere en passievere visserij in het koude seizoen is deze wijze van vissen echt werken, en we hebben dan ook als een roos geslapen tijdens deze wederom zeer drukke week! En de vangsten waren een beloning voor onze inzet: Er is echt behoorlijk vis gevangen de afgelopen weken.

Er is slechts één nadeel aan deze actieve manier van vissen op de ondiepe delen van het gebied: Aan het eind van de dag ziet de boot eruit als een zwijnenstal! Dat betekent dus dat we na de gidsdag een tussenstop mogen maken bij de wasbox om alle plantenresten en bloedvlekken (Ja mensen: Snoeken hebben scherpe tandjes!) uit de boot te spuiten. Ook de standaard aan boord aanwezige verbandtrommel is inmiddels al aardig ontdaan van de pleisters, dus ook deze hebben we mogen bijvullen.

Maar helaas komt aan alle mooie dingen een eind, en dus ook aan dit heerlijke snoeken-bonanza. Door het warme weer stijgt de watertemperatuur nu behoorlijk door, en is die inmiddels gestegen naar waarden die het met goed fatsoen gericht op snoek vissen onmogelijk maken.

Gelukkig hebben we in ons prachtige gebied genoeg alternatieven voor handen, hoewel de vangst van een snoek natuurlijk nooit kan worden uitgesloten. Kwestie van snel in het water onthaken als dat gebeurt. Maar met roofblei, baars, snoekbaars, winde en zelfs meerval als potentiële doelsoorten is er keus genoeg de komende weken!

Deze visserij gaan we overigens net zo actief aanvliegen als de snoekvisserij van de afgelopen weken! Om de kans op de overige doelsoorten te maximeren zullen we tijdens de gidsdagen vooral de werpende visserij met crankbaits gaan toepassen. Daarnaast pakken we ook de werpende visserij met shads op de diepere delen van het water mee, wat vaak toch een hele efficiënte manier van snoekbaars- en baarsvissen is!

De Orka leent zich door de grote werpdekken voor en achter, de flinke binnenruimte en de volautomatische Minn Kota Ulterra perfect voor deze actieve visserij, en we hebben inmiddels gloednieuwe hengels om deze visserijen perfect te beoefenen! En met de Amer en de Nieuwe Merwede hebben we een paar van Nederland’s bekendste wateren voor deze visserij binnen handbereik.

We verwelkomen je dan ook graag aan boord de komende tijd voor een snelle, actieve en vooral lonende visserij met lekker veel actie!

En wil je alvast wat voorpret? Download dan gratis mijn uitgebreide ebook “Project Roofvis”!

Goed weekend!

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews
Door |2020-06-23T18:22:56+00:00juni 23rd, 2020|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Nog meer actie!

Over de auteur: